طرز تهیه مربای گل محمدی خوشمزه و خوشرنگ با گل خشک شده
بعد از تهیه مربای گل محمدی با گل تازه امروز هم تصمیم گرفتیم طرز تهیه این مربای خوشمزه را با گل محمدی خشک شده بهتون آموزش بدهم. مربا با گل محمدی خشک شده یک روش راحت و آسان برای زمان هایی است که گل محمدی تازه در دسترس ندارید. با توجه به اینکه گل محمدی تازه فقط در اواخر بهار در بازار موجود است، اما شما با خشک کردن آن می توانید در هر موقع از سال که می خواهید مربای گل محمدی را در خانه تهیه کنید. روش تهیه مربای گل محمدی خشک شده کمی متفاوت است اما عطر و طعم آن با گل محدی تازه فرقی ندارد و خوشمزه تر هم است.در ادامه با طرز تهیه مربای گل محمدی خوشمزه و خوشرنگ تبریزی با گل خشک شده با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم مربای گل محمدی با گل خشک شده | |
---|---|
گل محمدی خشک | یک و نیم لیوان |
شکر | 3 لیوان |
گلاب (اختیاری) | 4 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو یا آبلیمو | نصف قاشق چای خوری |
آب جوش | یک و نیم لیوان |
مراحل طرز تهیه مربای گل محمدی خشک
مرحله 1
برای درست کردن مربا با گل محمدی خشک شده، ابتدا باید در اواخر بهار گل محمدی تازه را از بازار تهیه کنیم و خشک کنیم تا بتوانیم بعدا مربای آن را درست کنیم.
مرحله 2
برای خشک کردن گل محمدی، ابتدا گلبرگ های گل را از کاسبرگ ها جدا کرده و برگ های سبز و گلبرگ های زرد و پلاسیده را هم از داخل گلبرگ ها برمی داریم تا در انتها گل محمدی خشک تمیز و خوشرنگی داشته باشیم.
مرحله 3
بعد از پاک کردن، گلبرگ ها را در یک ظرف با آب سرد شسته و سریع آبکش می کنیم. وقتی که آب اضافی آن رفت، آن را روی پارچه تمیزی در محیط باز دور از نور آفتاب و در قسمت سایه پهن می کنیم تا یکی دو روزی بماند و کامل خشک شود.
مرحله 4
بعد از خشک شدن کامل می توانید آن را در یک ظرف کاملا خشک ریخته و در جای خشک و تاریک مثل کابینت نگهداری کنید و بعد از آن استفاده کنید. در ادامه برای درست کردن مربا با گل محمدی خشک شده، گل محمدی خشک را داخل تابه ی خشک می ریزیم و روی حرارت کم چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی ترد شود.
مرحله 5
سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود. پس از خنک شدن با دست گل ها را کمی خرد می کنیم تا ریز شود. نیازی نیست خیلی ریز و پودر شود. فقط کمی خورد شود کافی است.
مرحله 6
حالا در یک قابلمه یک و نیم لیوان آب و 3 لیوان شکر ریخته و روی حرات می گذاریم تا به جوش بیاید و شکر در آب حل شده و شیره مربا غلیظ شود. حتما شیره مربا را چک کنید که غلیظ و قوام دار باشد، چون اگر شیره آبکی باشد، مربا زود خراب می شود.
مرحله 7
برای اینکه بفهمید، غلظت شیره مناسب است یا نه، باید مقداری از شیره را در پیاله یا نعلبکی ریخته و داخل یخچال قرار می دهیم تا سرد شود. بعد از خنک شدن، اگر شیر غلظتی مانند عسل داشت یعنی آماده است. شیره داغ به خوبی غلظت را نشان نمی دهد.
مرحله 8
بعد از آماده شدن شیره ، گلاب و جوهر لیمو را بهش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا 5 دقیقه ای بجوشد و بعد گلبرگ های تفت داده شده را داخل قابلمه اضافه می کنیم و ۵ دقیقه دیگر مربا را می جوشانیم تا گلبرگ ها کامل در شیره بجوشد و باز شوند.
مرحله 9
در انتها درب قابلمه و دمکنی را روی قابلمه می گذاریم تا مربا حدود یک ساعتی با کمترین شعله در حد شمعک روی حرارت بماند و کامل دم بکشد و به اصطلاح جا بیفتد. اگر شعله گاز شما زیاد کم نبود، می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.
مرحله 10
بعد از یک ساعت حرارت را خاموش می کنیم و بدون اینکه درب قابلمه را باز کنیم، همانطور می گذاریم تا مربا در دمای محیط بماند و خنک شود. این کار باعث می شود عطر مربا حفظ شود و سریع از بین نرود.
مرحله 11
مربای خنک شده را در ظرف شیشه ای تمیز و خشک می ریزیم ودر یخچال نگهداری می کنیم.
نکات تهیه مربای گل محمدی با گل خشک شده
استفاده از گلاب در این مربا اختیاری است. فقط در صورت استفاده حتما قبل از مصرف گلاب را بچشید که تلخ نباشد و اگر تلخ بود از آن استفاده نکنید.
در صورت تمایل می توانید برای خوش رنگ شدن مربا چند قطره رنگ خوراکی قرمز در انتهای پخت به مربا اضافه کنید.