طرز تهیه مربای آلبالو خوشمزه و خوشرنگ مجلسی در خانه
مربای آلبالو یک مربای بسیار خوشمزه و مشهوری است که در اواخر فصل بهار که فصل آلبالو هست، درست می کنند. این مربای بی نظیر طعم ترش و ملسی دارد و با مرباهای دیگر متفاوت است. اگر شما هم آلبالو دوست دارید، می توانید مربای آلبالو را درست کنید و در وعده صبحانه سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه مربای آلبالو خوشمزه و خوشرنگ مجلسی در خانه با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو | |
---|---|
آلبالو تازه | 2 کیلو |
شکر | 2 کیلو |
جوهر لیمو یا آبلیمو | نصف قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه مربا آلبالو
مرحله 1
برای تهیه یک مربای آلبالوی خوشمزه و خوشرنگ، از آلبالوی تازه و سالم استفاده می کنیم تا بعدا مربا خراب نشود.
مرحله 2
برای شروع آلبالوها را با آب سرد شسته و در آبکش می ریزیم تا آبشان خشک شود. بعد به کمک هسته گیر یا با دست، هسته آنها را کامل جدا می کنیم.
مرحله 3
بعد آلبالو و شکر را به صورت لایه لایه در یک قابلمه نسبتا بزرگ می ریزیم و قابلمه را یک شب تا صبح (حدود 12ساعت ) در یخچال می گذاریم تا آب بیندازد و شکر جذب آلبالوها شود.
مرحله 4
سپس برای شروع پخت، قابلمه آلبالو را که حسابی آب انداخته، روی حرارت بالا می گذاریم تا آب قابلمه به جوش بیاید. وقتی شروع به جوشیدن کرد، حرارت را متوسط می کنیم تا آلبالوها با حرات ملایم پخته و نرم شوند و آب آن هم قوام پیدا کند.
مرحله 5
در این فاصله که مربا در حال جوشیدن است، درب قابلمه را اصلا نگذارید، چون مربا سرریز می شود. فقط با یک کفگیر تمیز مرتب کف روی مربا را بردارید تا در آخر مربای شفافی داشته باشید.
مرحله 6
بعد از اینکه آلبالوها پخته و نرم شدند، شیره مربا را تست می کنیم که ببینیم قوام پیدا کرده یا نه؟ برای این کار می توانید یک قاشق از شیره مربا را در نعلبکی ریخته و در یخچال می گذاریم تا خنک شود. اگر بعد از خنک شدن، شیره مربا غلیظ و چسبناک بود، یعنی مربا آماده است و باید از روی حرارت برداریم.
مرحله 7
اما اگر شیره مربا هنوز آبکی و شل بود، به کمک یک کفگیر همه آلبالوها را از داخل قابلمه جمع می کنیم و در یک ظرف می ریزیم و شیره مربا را کمی دیگر می جوشانیم تا غلیظ و قوام دار شود.
مرحله 8
بعد از غلیظ شدن شهد مربا، آلبالوها را بهش اضافه می کنیم و مقداری جوهر لیمو به مربا می ریزیم و هم می زنیم. بعد از چند دقیقه جوشیدن هم حرارت را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا مربا کاملا خنک شود. (جوهر لیمو مانع از شکرک زدن مربا می شود پس آن را حذف نکنید)
مرحله 9
در انتها مربای خنک شده را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک می ریزیم و در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. اگر آب مربا زیاد بود، می توانید مقداری از شیره آن را جداگانه در بطری بریزید و برای درست کردن شربت مربا استفاده کنید.