طرز تهیه ترشی مشهدی خوشمزه با گل کلم و گوجه فرنگی رنده شده
ترشی مشهدی از ترشی های خوشمزه و متفاوتی است که به سالاد مشهدی یا ترشی گوجه فرنگی هم معروف است. این ترشی کمی شبیه ترشی مخلوط است که با آب گوجه فرنگی درست می شود و طعم و مزه فوق العاده ای دارد. در ادامه با طرز تهیه ترشی مشهدی خوشمزه با گل کلم و گوجه فرنگی رنده شده با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی مشهدی | |
---|---|
گل کلم | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 3 کیلو |
هویج | 2 عدد |
ساقه کرفس | 2 شاخه |
جعفری و برگ کرفس | 200 گرم |
فلفل تند سبز یا قرمز | نیم کیلو |
سیر | 4 بوته |
سرکه سفید | نیم لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ترشی مشهدی
مرحله 1: پختن گوجه فرنگی ها
برای درست کردن ترشی مشهدی، در ابتدا گوجه فرنگی ها را خوب شسته و تمیز می کنیم. سپس آنها را به چند قسمت خرد کرده و در یک قابلمه می ریزیم. حدود 2 لیوان آب و 2 قاشق غذاخوری نمک بهش اضافه کرده و قابمه را روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بجوشد. توجه داشته باشید که حرارت حتما کم یا ملایم باشد تا آب گوجه ها تبخیر و خشک نشود.
مرحله 2: گرفتن آب گوجه ها
بعد از این که گوجه فرنگی ها کاملا پخته و له شدند، قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و صبر می کنیم تا گوجه و آب آن کاملا خنک شود. بعد برای گرفتن آب گوجه، یک ظرف زیر آبکش می گذاریم و محتویات قابلمه را داخل آبکش می ریزیم. با کمک دست یا قاشق گوجه ها را روی آبکش له می کنیم تا آب آنها کاملا از صافی رد شود و پوست و دانه های گوجه جدا شود.
می توانید به جای رد کردن از صافی گوجه ها را داخل میکسر ریخته و پوره کنید. حالا به آب گوجه به دست آمده ۲ لیوان آب جوشیده خنک شده و ۲ قاشق غذاخوری نمک هم اضافه کنید و آن را کنار می گذاریم.
مرحله 3: خرد کردن مواد ترشی
در این فاصله که گوجه فرنگی ها در حال پخت هستند، هویج ها را پوست گرفته و همراه با کرفس و گل کلم در اندازه های نسبتا کوچک یا هر اندازه دلخواه خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم. جعفری و برگ کرفس را هم پاک کرده و در اندازه کوچک خرد می کنیم و به مواد خرد شده اضافه می کنیم. هم چنین سیرها را هم بعد از پوست گرفتن به همراه چند تا از فلفل ها به اندازه مواد دیگر خرد کرده و در ظرف جداگانه می ریزیم. فقط موقع خرد کردن فلفل و سیر از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید.
مرحله 4: شستن و خشک کردن سبزیجات خرد شده
حالا در یک ظرف بزرگ همه سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط کرده و آن را با آب سرد شسته و آبکشی می کنیم تا گرد و خاک آن کاملا تمیز شود. بعد آن را روی پارچه تمیز پهن می کنیم تا در هوای آزاد کاملا خشک شوند.
مرحله 5: آماده کردن آب ترشی
در ادامه در یک ظرف مناسب، آب گوجه و سرکه را با هم مخلوط می کنیم. بعد نمک آن را تست می کنیم و اگر کم بود، مقداری نمک هم بهش می ریزیم تا حدی که نمک آن اندازه باشد و کم نباشد. چون نمک کم باعث بدمزه شدن ترشی می شود. مقدار سرکه را هم با توجه به ذائقه خود می توانید کم یا زیاد کنید.
مرحله 6: ریختن ترشی داخل ظرف
بعد از خشک شدن سبزیجات، حالا مواد ترشی را در ظرف شیشه ای یا پلاستیکی تمیز و خشک و دربدار می ریزیم و بعد هم از مخلوط سرکه و آب گوجه روی ترشی می ریزیم و ظرف را کامل پر می کنیم تا آب روی مواد را بگیرد.
در انتها درب ظرف را محکم می بندیم و آن را حدود یک هفته در جای خنک و دور از نور خورشید می گذاریم تا برسد و آماده خردن شود. می توانید ترشی را داخل یخچال هم نگهداری و استفاده کنید.
نکات تهیه ترشی مشهدی
بررسی نمک ترشی
ترشی مشهدی به خاطر آب گوجه ای که دارد، به نمک بیشتری نیاز دارد. پس حتما بعد از ۱ هفته که ترشی آماده خوردن بود، آب ترشی را بچشید و اگر کم آن کم شده بود، یکی دو قاشق دیگر نمک بهش اضافه کنید.