طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی ساده و خوشمزه با سیر به روش تبریزی
ترشی گوجه فرنگی درسته از ترشی های خوشمزه و لذیذی است که به آسانی و در کمترین زمان می توان آن را در خانه تهیه کرد. برای درست کردن این ترشی هم می توان از گوجه فرنگی معمولی و هم از گوجه فرنگی های گیلاسی استفاده کرد که من با گوجه های گیلاسی درست کردم. در ادامه با طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی ساده و خوشمزه با سیر به روش تبریزی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم ترشی گوجه فرنگی | |
---|---|
گوجه فرنگی گیلاسی | 1 کیلوگرم |
سیر | 2 بوته |
فلفل سبز تند | 200 گرم |
مرزه و ترخون | 200 گرم |
سرکه | نیم لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
آب جوشیده خنک شده | نیم لیتر |
مراحل طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی
مرحله 1 : آماده کردن و شستن مواد
برای درست کردن ترشی گوجه فرنگی، ابتدا مواد لازم ترشی را تهیه می کنیم. توجه کنید برای اینکه ترشی مدت زیادی نگهداری شود، سعی کنید از گوجه های سفت و سالم استفاده کنید. حالا برای شروع اول گوجه ها و فلفل سبزها را با آب سرد شسته و روی دستمال تمیزی می چینیم تا کامل خشک شوند.
مرحله 2 : پاک کردن سبزی و سیر
سپس سیرها را حبه حبه کرده و پوست می گیریم. آنها را هم شسته و کنار می گذاریم تا کامل خشک شوند. می توانید سیرها را به قطعات کوچک خرد کنید. سبزی ها را هم بعد از پاک کردن، با آب سرد شسته و کنار می گذاریم تا خشک شوند.
مرحله 3 : آماده کردن گوجه فرنگی ها
در ادامه با یک خلال دندان تمیز روی تمام گوجه فرنگی ها چند تا سوراخ ایجاد می کنیم تا طعم مواد را به خود جذب کند. اگر می خواهید ترشی شما طعم تندی داشته باشد، روی فلفل سبزها را هم دو سه تا سوراخ بزنید.
مرحله 4 : مرحله آماده کردن آب ترشی
در این مرحله، در یک ظرف مناسب آب جوشیده خنک شده را با سرکه و مقداری نمک مخلوط می کنیم و بعد از حل شدن نمک، آن را حتما تست می کنیم که شور یا کم نمک نباشد. برای درست کردن این ترشی مقدار آب و سرکه مساوی است. اگر می خواهید ترشی شما کمی تند و تیز باشد، در صورت تمایل می توانید مقدار سرکه را کمی بیشتر بریزید.
مرحله 5 : چیدن مواد داخل شیشه
در مرحله آخر، یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی درب دار در اندازه مناسب انتخاب می کنیم و بعد به صورت لایه لایه گوجه فرنگی، فلفل، سیر و سبزی را داخل ظرف می ریزیم. در انتها درب ظرف را محکم می بندیم.
مرحله 6 : نگهداری ترشی
ظرف ترشی را داخل یخچال می گذاریم تا به مدت یک هفته بماند و جا بیفتد. اگر می خواهید ترشی مدت زمان زیادی استفاده شود آن را موقع استفاده هم در یخچال نگهداری کنید.
نکات تهیه ترشی گوجه فرنگی
سبزیجات ترشی
برای درست کردن ترشی گوجه فرنگی، به جای مرزه و ترخون تازه می توانید از مرزه و ترخون خشک هم استفاده کنید.