میزان نمک و سرکه خیارشور چقدر باید باشد؟
فصل درست کردن خیارشور رسیده است و شاید همچنان با همان مشکل همیشگی خود درگیر هستید اینکه میزان دقیق نمک و سرکه خیارشور چقدر باید باشید تا خیارشورهای ترد و خوشمزه ای داشته باشیم و زود خراب نشود. برای اینکه این مشکل را برای همیشه حل کنید در ادامه با مقاله میزان نمک خیارشور با مجله آشپری هارنیکا همراه باشید.
مرحله جوشاندن آب
همان طور که می دانید ما به هیچ عنوان نمی توانیم از آب لوله کشی برای درست کردن خیارشور استفاده کنیم. پس چکار کنیم؟ باید حتما مقدار آبی که فکر می کنیم مورد نیاز است در یک قابلمه روی حرارت بگذاریم و صبر کنیم تا بجوشد. بعد آن را کنار بگذاریم تا کامل خنک شود. پس از خنک شدن کامل می توانید این آب را استفاده کنید.
میزان نمک و سرکه خیارشور
بهترین فرمولی که برای تعیین میزان نمک و سرکه خیارشور وجود دارد نسبت 14 لیوان آب به 1 لیوان نمک و 1 لیوان شکر است. یعنی اینکه شما برای 14 لیوان آب باید 1 لیوان کامل نمک و 1 لیوان سرکه استفاده کنید. لیوان استفاده شده، لیوان دسته دار فرانسوی است.
این درصد به خوبی جواب می دهد و شما می توانید ابتدا این محلول را تهیه کنید و بعد هر چقدر که از آن نیاز داشتید استفاده کنید. فقط باید نمک به طور کامل داخل آب حل شده باشد.
اگر فکر می کنید این مقدار محلول کم است می توانید برای 28 لیوان آب آن را درست کنید. در این صورت باید 2 لیوان نمک و 2 لیوان سرکه بریزید.
فرمول استاندارد برای تعیین میزان نمک و سرکه خیارشور:
14 لیوان آب + 1 لیوان نمک + 1 لیوان سرکه
28 لیوان آب + 2 لیوان نمک + 2 لیوان سرکه
آیا نمک اضافی موجب ترد شدن بیشتر خیارشور می شود؟
این یک باور غلط در بین مردم است و به هیچ عنوان توضیه نمی شود. بسیار از مردم بر این باور هستند که با استفاده از نمک زیاد می توانند خیارشورهای خوشمزه و تردتری داشته باشند. الکی خیارشورهای خود را شور نکنید تا بعدا مجبور نشوید آن ها را دور بیندازید. پیشنهاد ما استفاده از فرمول استانداری است که در بالا گفتیم.
نکات تکمیلی برای درست کردن خیارشور درجه 1
نکته اول : نوع خیار
به هیچ وجه برای خیارشور از خیارهای گلخانه ای استفاده نکنید. پییشنهاد ما استفاده از خیارهای باغ و بوته می باشد آن هم در اندازه های کوچک.
نکته 2 : استفاده از نخود
برای اینکه خیارشورهای تردی داشته باشیم می توانید برای هر دبه خیارشور 5 تا 6 عدد نخود خام و خشک بیندازید. نخود داخل دبه خیارشور نوعی گاز تولید می کند که این گاز برای ترد شدن خیارشور مفید است.
نکته 3 : درب دبه ها
اگر به دبه خیارشور هوا نفوذ کند خیلی زود خراب شده و مجبور می شوید آن ها را دور بیندازید. پس بهتر است از دبه های استفاده کنید که درب آن ها حسابی کیپ شوند.
سخن آخر با هارنیکایی ها
اگر میخواهید خیارشور خانگی خوشمزه و درجه 1 به روش بازاری درست کنید از آموزش زیر استفاده کنید :