طرز تهیه مربای توت سیاه خوشمزه و خانگی با طعم بی نظیر
مربای توت سیاه یا همان شاتوت یک مربای بسیار خوشمزه و محبوب است و به دلیل رنگ تیره ای که دارد، جذابیت خاصی دارد. توت سیاه نوعی از میوه هاست که شامل فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهای قوی است، بنابراین مربای توت سیاه از لحاظ خواص غذایی نیز مفید است. شما هم می توانید به راحتی در منزل این مربای خوش طعم و خوشرنگ را درست کنید و در وعده صبحانه سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه مربای توت سیاه خوشمزه و خانگی با طعم بی نظیر با هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای مربای توت سیاه | |
---|---|
توت سیاه | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
جوهر لیمو یا آبلیمو | نصف قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه مربای توت سیاه
مرحله 1
برای درست کردن مربای توت سیاه یا همان شاتوت خوشمزه، ابتدا توت سیاه تازه را از بازار تهیه می کنیم. سعی کنید برای مربا از توت های رسیده و سالم استفاده کنید تا مربای خوب و خوشمزه با ماندگاری بالایی داشته باشید.
مرحله 2
برای شروع اول توت ها را در یک ظرف با آب خنک شسته و سریع آبکش می کنیم که زیاد رنگشان در آب وا نرود. بعد به آرامی با قیچی دم سبزشان را جدا می کنیم. در صورت دلخواه می توانید دمشان را جدا نکنید.
مرحله 3
حالا توت و شکر را به صورت لایه لایه داخل قابلمه ای می ریزیم و درب آب را گذاشته و قابلمه را حدود 12 ساعت یا یک شبانه روز داخل یخچال می گذاریم تا هم توت ها آب بیندازد و هم شکر جذب توت ها شود. برای این مربا نیازی به اضافه کردن آب نیست.
مرحله 4
بعد از 12 ساعت قابلمه توت را روی حرارت بالا می گذاریم تا به جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، حرارت را متوسط می کنیم تا با حرارت ملایم هم توت ها پخته و نرم شوند و هم شربت مربا قوام پیدا کرده و غلیظ شود.
مرحله 5
سعی کنید حین جوشیدن درب قابلمه باز باشد تا سرریز نشود و مربا را زیاد هم نزنید تا توت ها زیاد له نشوند. فقط با یک کفگیر به آرامی کف روی مربا را بردارید تا در آخر مربای شفاف و خوشرنگی داشته باشید.
مرحله 6
وقتی حدود 20 الی 30 دقیقه جوشید، قوام شهد را تست کنید. برای این کار یک قاشق از آب مربا را در پیاله ریخته و در یخچال بگذارید تا خنک شود. اگر بعد خنک شدن، شهد مربا غلیظ و چسبناک بود، یعنی قوام پیدا کرده است.
مرحله 7
وقتی که شهد مربا غلیظ شد، جوهر لیمو یا آبلیمو را بهش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا در دمای محیط خنک شود.
مرحله 8
بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشه هایی تمیز و کاملا خشک می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم.