طرز تهیه مربای گل محمدی خوشمزه و خوشرنگ با گل تازه
مربای گل محمدی یک مربای بسیار خوش عطر و خوش طعم است که بسیار هم پرطرفدار است و اصالت آن به شهر تبریز برمی گردد. از این مربا علاوه بر وعده صبحانه یا عصرانه، به همراه شیر برنج نیز استفاده می شود. مربای گل محمدی را هم می توان با گل محمدی تازه و هم با گل محمدی خشک شده درست کرد که روش هر کدام متفاوت است. گل محمدی یکی از گیاهانی است که بسیار مقوی و مفید است و سرشار از خاصیت است و از آن علاوه بر مربا، گلاب هم تهیه می کنند. در ادامه با طرز تهیه مربا گل محمدی تازه با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم مربای گل محمدی | |
---|---|
گل محمدی تازه | 1 کیلوگرم |
شکر | 2 کیلوگرم |
آب | 1 لیتر |
جوهر لیمو | نصف قاشق چای خوری |
رنگ خوراکی یا زعفران دم کرده (اختیاری) | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه مربای گل محمدی
مرحله 1
برای درست کردن مربای گل محمدی، گل محمدی تازه را از بیرون تهیه می کنیم و در ابتدا آنها را قبل پژمرده شدن پاک می کنیم. قسمت کاسبرگ و برگ های سبز آنها را جدا کرده و حتی گلبرگ های زرد و پلاسیده را هم برمی داریم تا رنگ مربا را خراب نکند.
مرحله 2
گلبرگ های پاک شده را در یک ظرف بزرگ با آب سرد می شوییم و سریع آبکشی می کنیم. بعد صبر می کنیم تا کاملا خشک شود. تقریبا نصف روز زمان می برد تا گلبرگ های شسته شده خشک شوند.
مرحله 3
در ادامه شکر و آب را در یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم شکر در آب حل شود و به جوش بیاید.
مرحله 4
در یک قابلمه دیگر گلبرگها را می ریزیم و دو دقیقه با حرارت ملایم تفت می دهیم و نصف پیمانه آب جوش بهش اضافه می کنیم و بلافاصله حرارت را خاموش می کنیم. در قابلمه را می گذاریم تا گلبرگها حدود ۲۰دقیقه داخل قابلمه بماند و بوی گلبرگ ها آزاد شود.
مرحله 5
وقتی که شکر کامل در آب حل شد و به جوش آمد، صبر می کنیم تا با حرارت ملایم بجوشد و شیره مربا کاملا غلیظ شده و قوام بیاید. برای فهمیدن غلظت شیره مربا، مقداری از شیره را در یک پیانه ریخته و در یخچال می گذاریم تا خنک شود. وقتی خنک شد و شیره چسبناک بود، یعنی قوام پیدا کرده است.
مرحله 6
وقتی که شربت به قوام مورد نظر رسید، گلبرگ ها را به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا با حرارت بالا حدود ۸ دقیقه بجوشد. بعد از 8 دقیقه جوهر لیمو را به مربا اضافه کرده، مربا را خوب هم می زنیم و حرارت را کم می کنیم.
مرحله 7
در این مرحله درب قابلمه و یک دمکنی را روی قابلمه می گذاریم و صبر می کنیم تا مربای گل محمدی ما با حرارت خیلی کم یک ساعت بماند و دم بکشد.
مرحله 8
در صورت تمایل می توانید مقداری رنگ خوراکی قرمز یا یک قاشق زعفران دم کرده در این مرحله از پخت به مربا اضافه کنید تا رنگ مربا قرمز و خوشرنگ شود.
مرحله 9
در انتها وقتی که مربا یک ساعتی دم کشید، حرارت را خاموش می کنیم و نصف روز دمکنی را از روی قابلمه برنمی داریم تا بوی گل محمدی در مربا حفظ شود.
مرحله 10
مربای آماده شده را بعد از خنک شدن در ظرف های شیشه ای خشک و تمیز می ریزیم و در بسته در یخچال نگهداری می کنیم.