طرز تهیه ترشی فلفل سبز تند و خوشمزه خانگی به روش شمالی
ترشی فلفل سبز از ترشی های خوشمزه ای است که به راحتی و در کمترین زمان می توان در منزل آن را درست کرد. این ترشی بسیار کم هزینه است و درست کردنش هم بسیار راحت و آسان است. کسانی که طعم تند فلفل را در کنار غذا دوست دارند، ترشی فلفل بهترین گزینه است. در ادامه با طرز تهیه ترشی فلفل سبز تند و خوشمزه خانگی به روش شمالی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی فلفل | |
---|---|
فلفل سبز | 1 کیلو گرم |
سیر | 1 بوته |
ترخون تازه | 5 شاخه |
نمک دانه درشت | 2 قاشق غذاخوری |
سرکه | 2 لیوان |
نمک دانه ریز | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوشیده خنک شده | یک و نیم لیتر |
مراحل طرز تهیه ترشی فلفل
مرحله 1: شستن و خشک کردن فلفل
برای درست کردن ترشی فلفل، ابتدا فلفل ها را تمیز کرده و با یک چاقوی تیز مقداری از دم اضافی بالای کلاهک فلفل ها را جدا می کنیم. فقط مواظب باشید که قسمت کلاهک را جدا نکنید. بعد آنها را در یک ظرف ریخته و با آب سرد خوب می شوییم تا گرد و خاک آن تمیز شود و بعد روی پارچه تمیز می چینیم تا کمی خشک شود.
مرحله 2: خیساندن فلفل ها داخل آب نمک
سپس در یک قابلمه حدود یک لیتر آب جوشیده خنک شده و نمک دانه درشت را خوب مخلوط می کنیم تا نمک کاملا در آب حل شود. بعد فلفل های شسته شده را داخل آب نمک می ریزیم تا به مدت ۲۴ ساعت در آن بماند و کمی از تندی و تلخی فلفل ها گرفته شود.
مرحله 3: مدت زمان خیساندن فلفل در آب نمک
توجه داشته باشید که اگر فلفل سبز شما زیاد تند بود، فلفل ها حتما 24 ساعت داخل آب نمک بماند تا کاملا تلخی آنها گرفته شود تا موقع خوردن معده تان اذیت نشود، اما اگر فلفل های شما زیاد تند نبود، حدود 12 ساعت بماند، کافی است.
مرحله 4: خارج کردن فلفل ها از آب نمک
بعد از مرحله خیساندن، حالا فلفل ها را به کمک کفگیر از آب نمک خارج می کنیم و حدود یک ساعتی روی پارچه تمیز می ریزیم تا کامل خشک شوند. توجه داشته باشید موقع خارج کردن فلفل ها از آب نمک فلفل ها له یا بریده نشوند. چون باعث می شود تخم فلفل ها بیرون ریخته و ظاهر ترشی خوب نشود.
مرحله 5: خرد کردن سیر و ترخون
در این فاصله که فلفل ها خشک می شوند، سیر را پوست گرفته و سبزی ترخون را هم پاک کرده و به تکه های بزرگ خرد می کنیم. آنها را هم شسته و کنار می گذاریم تا خشک شوند. در صورت تمایل می توانید از سبزی معطرهای دیگری هم استفاده کنید.
مرحله 6: ریختن ترشی داخل ظرف
حالا فلفل ها را داخل ظرف شیشه ای تمیز و خشک روی هم می چینیم و لابه های آن سیر و ترخون هم می ریزیم تا ظرف پر شود. در آخر 2 لیوان آب جوشیده سرد شده را با دو لیوان سرکه و یک قاشق نمک ریز مخلوط می کنیم و روی فلفل ها می ریزیم تا شیشه کاملا پر شود.
مرحله 7: نگهداری و استفاده ترشی
در انتها روی شیشه یک نایلون فریزر می گذاریم و بعد درب شیشه را محکم می بندیم. ظرف ترشی فلفل را به مدت 2 هفته در جای خنک و دور از نور خوشید یا داخل یخچال می گذاریم تا برسد و آماده خوردن شود. موقع استفاده هم بهتر است در یخچال نگداری کنید.