طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده و مجلسی به روش شمالی
ترشی بادمجان شکم پر از دیگر ترشی هایی است که می توانید با بادمجان درست کنید. این ترشی مجلسی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که می توانید در اوایل پاییز درست کنید و برای زمستان در کنار انواع غذاهای خوشمزه آن را سرو کنید.. درست کردن این ترشی با رعایت چند نکته ساده بسیار راحت و آسان است. در ادامه با طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده و مجلسی به روش شمالی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر | |
---|---|
بادمجان قلمی | 1 کیلو |
هویج | 4 عدد |
سیر | 2 بوته |
جعفری خرد شده | 1 لیوان |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
سرکه | 1 لیتر |
آب جوشیده خنک شده | نیم لیتر |
مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر
مرحله 1: تهیه و آماده سازی مواد ترشی
برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر، ابتدا مواد لازم ترشی را تهیه و آماده می کنیم. برای شروع ابتدا بادمجان ها را خوب شسته و روی پارچه تمیز می چینیم تا کمی بماند و کامل خشک شوند. البته می توانید با یک دستمال نخی هم آنها را خشک کنید.
مرحله 2: برش دادن بادمجان
بعد از خشک کردن بادمجان ها، با یک چاقوی تیز ابتدا کلاهک سبز بادمجان ها را جدا می کنیم و بعد وسط بادمجان ها را به صورت عمودی به آرامی شکاف می زنیم. به شکلی که به هیچ وجه طرف دیگر بادمجان برش داده نشود.
مرحله3: جوشاندن بادمجان ها
بعد از برش دادن همه بادمجان ها، آنها را داخل قابلمه ای می چینیم و با مقداری آب و یک لیوان سرکه روی حرارت می گذاریم تا بجوشد. بعد از چند دقیقه جوشیدن، وقتی که بادمجان ها کمی نرم شدند، حرارت را خاموش می کنیم.
حتما دقت کنید که بادمجان ها فقط تغییر رنگ داده و نرم شوند. اگر زیاد جوشیده و دپخته شوند، موقع پر کردن داخلشان له شده و وا می روند.
مرحله 4: آماده کردن مواد میانی
بلافاصله بعد از خاموش کردن حرارت، بادمجان ها را از قابلمه در می آوریم و روی دستمال می چینیم و صبر می کنیم تا کاملا خنک شوند. در این فاصله هویج و سیر را پوست گرفته و به شکل خیلی ریز خرد می کنیم و در یک ظرف می ریزیم. می توانید با رنده ریز هم آنها را رنده کنید.
سپس جعفری خرد شده و نعنا خشک را هم به هویج و سیر اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. در آخر به مقدار لازم نمک به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله 5: پر کردن داخل بادمجان ها چیدن آنها در ظرف
حالا برش بادمجان ها را به آرامی با دست باز کرده و داخل آنها را با سبزیجات خرد شده پر می کنیم و کمی با دست فشار می دهیم تا محکم و منسجم شوند. همه بادمجان ها را به این شکل پر کرده و به صورت مرتب و طوری که قسمت باز بادمجان ها رو به بالا باشد، در ظرف مناسب ترشی می چینیم.
در صورت تمایل می توانید به کمک یک تکه نخ بادمجان ها را ببندید تا مواد داخل آن بیرون نریزد. فقط موقع خوردن ترشی حواستان باشد که نخ را باز کنید.
مرحله 6: ریختن آب ترشی
در انتها در یک ظرف سرکه و آب جوشیده خنک شده را با مقداری نمک مخلوط کرده و آن را به آرامی روی بادمجان ها می ریزیم تا ظرف کامل پر شود.
درب ظرف ترشی را محکم می بندیم و آن را به مدت ۱۵ روز در جای خنک می گذاریم تا جا بیفتد و آماده شود. می توانید موقع استفاده ترشی را داخل یخچال نگهداری و استفاده کنید.