طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای خرد شده و خوشمزه با طعم بی نظیر
ترشی بادمجان تکه ای خرد شده از ترشی های خوشمزه ای است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. کسانی که طعم بادمجان را دوست دارند، می توانند علاوه بر انواع غذاها آن را به شکل ترشی هم استفاده کنند. ترشی بادمجان را می توان در شکل های مختلف مثل ترشی بادمجان شکم پر، ترشی بادمجان ساده و یا به شکل ترشی لیته درست کنند. ما در این آموزش ترشی بادمجان خرد شده را برایتان آماده کرده ایم که بیشتر در مناطق شمالی معروف است. در ادامه با طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای خرد شده و خوشمزه با طعم بی نظیر با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم ترشی بادمجان خرد شده | |
---|---|
بادمجان | 2 کیلو |
سیر | نیم کیلو |
فلفل سبز تند | نیم کیلو |
نعنا و خالواش خشک | نصف لیوان |
سرکه سفید | 1 لیتر |
آب | 1 لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان خرد شده
مرحله 1: تهیه و آماده سازی مواد ترشی
برای درست کردن ترشی بادمجان خرد شده، ابتدا همه مواد لازم ترشی را تهیه و آماده می کنیم. برای ترشی بادمجان خرد شده سعی کنید از بادمجان های سالم و تازه و قلمی استفاده کنید که تخم بیشتری نداشته باشد.
مرحله 2: شستن و خرد کردن بادمجان
برای شروع، ابتدا کلاهک سبز بادمجان ها را جدا می کنیم و بعد آنها را خوب می شوییم تا کاملا تمیز شود. بادمجان ها را روی پارچه تمیز می چینیم تا خشک شود. بعد از خشک شدن بادمجان ها، آنها را با پوست به شکل مکعبی و یا هر شکل دلخواه دیگر خرد می کنیم و در ظرفی ریخته و کنار می گذاریم.
مرحله 3: خرد کردن سیر و فلفل
سیرها را هم بعد از پوست گرفتن به همراه فلفل ها شسته و به صورت جداگانه به قطعات کوچک و تکه ای خرد می کنیم و کنار می گذاریم. اگر دوست ندارید ترشی شما خیلی تند باشد، فقط چند تا از فلفل ها را خرد کرده و بقیه را به شکل سالم داخل ترشی بیاندازید.
مرحله 4: جوشاندن آب و سرکه
در ادامه در یک قابلمه مناسب آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، به همان اندازه بهش سرکه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا باهم بجوشند.
مرحله 5: جوشاندن بادمجان
سپس بادمجان های خرد شده را داخل قابلمه می ریزیم تا حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه بجوشد و کمی نرم شوند. به هیچ وجه بادمجان ها را زیاد نجوشانید، چون باعث می شود داخل ترشی له شوند. بعد از 8 دقیقه بلافاصله بادمجان ها را از داخل قابلمه جمع می کنیم و در ظرف دیگر می ریزیم.
مرحله 6: اضافه کردن نمک
مخلوط آب و سرکه جوشیده شده را از روی حرارت برمی داریم و صبر می کنیم کامل خنک و سرد شود. بعد آن را از صافی رد می کنیم تا تخم های بادمجان از داخل آن جمع شود. در آخر مقداری نمک بهش می ریزیم و مقدار نمک را تست می کنیم که کم یا زیاد نباشد.
مرحله 7: ریختن ترشی داخل ظرف
حالا یک ظرف پلاستیکی یا شیشه ای برمی داریم و به ترتیب بادمجان های خرد شده، سیر، فلفل و سبزیجات خشک را به صورت لایه لایه داخل ظرف می ریزیم و ظرف را کامل پر می کنیم.
مرحله 8: اضافه کردن آب ترشی
در انتها مخلوط آب سرکه خنک شده را روی ترشی می ریزیم تا جایی که کامل روی مواد پر شود. درب ظرف را محکم می بندیم و آن را یک روز در محیط آشپزخانه و بعد داخل یخچال نگهداری و استفاده می کنیم.