طرز تهیه مرباى توت فرنگى خوشمزه و خوش رنگ مجلسی
مربای توت فرنگی یک مربای خوشمزه و پرطرفدار است که عطر و طعم فوق العاده عالی دارد. اگر شما هم مثل من عاشق میوه توت فرنگی هستید، می توانید مربای توت فرنگی را هم به راحتی در منزل درست کنید و در وعده صبحانه یا عصرانه سرو کنید. همچنین از مربای توت فرنگی برای تزیین بعضی از کیک و دسرها هم استفاده می کنند. در ادامه با طرز تهیه مرباى توت فرنگى خوشمزه و خوش رنگ مجلسی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی | |
---|---|
توت فرنگی | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
جوهر لیمو | 1 قاشق چای خوری |
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مرحله 1
برای درست کردن مربای توت فرنگى خوشمزه و خوشرنگ، به توت فرنگی تازه و سالم و قرمز نیاز داریم. پس حتما از توت فرنگى درجه يك براى مربا استفاده كنيد و توت فرنگى هايی كه کال هستند یا زدگى دارند، را جدا كنيد.
مرحله 2
برای شروع، ابتدا برگهای توت فرنگی ها را جدا می کنیم و آنها را داخل ظرف با آب سرد تميز می شوییم و در سبد می ریزیم تا کمی خشک شوند. سپس توت فرنگى ها را به صورت لایه لایه با شکر در قابلمه مناسبی می ریزیم و قابلمه را یک شب تا صبح در يخچال می گذاریم تا شکر جذب توت فرنگی ها شود و آب بیندازد.
مرحله 3
در ادامه بعد از حدود 12 ساعت که توت فرنگی ها آب انداخته بود، قابلمه توت فرنگی را روی حرارت نسبتا بالا می گذاریم تا به جوش بیاید. توجه داشته باشید که در تمام مراحل پخت درب قابلمه باز باشد تا سرریز نشود.
مرحله 4
وقتى شروع به جوشیدن کرد، حرارت را كم می كنیم و صبر می کنیم تا مربا بيست دقيقه با حرارت کم بجوشد و توت فرنگی ها کمی پخته شوند. در این مدت هم با یک کفگیر كف هاى روى مربا را برمی داریم تا در آخر مرباى خوشرنگ و شفافى داشته باشیم.
مرحله 5
وقتی توت فرنگی ها کاملا پخته و نرم شد، در 10 دقیقه آخر مقداری جوهر ليمو به مربا اضافه می کنیم و بعد از چند دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش می کنیم تا مربا خنک شود.
مرحله 6
اگر بعد از پخته شدن توت فرنگی ها، مربای شما قوام پیدا کرده و شهد آن غلیظ بود، مربا را در ظرف های شیشه تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
مرحله 5
اما اگر بعد از پخت توت فرنگی ها، آب مربا غلیظ نبود و شهد آن هنوز قوام پیدا نکرده بود، می توانید توت فرنگی ها را به کمک کفگیر از داخل مربا بردارید و آب آن را کمی دیگر روی حرارت بالا بجوشانید تا غلیظ و قوام دار شود. در آخر هم توت فرنگی ها را بهش اضافه کنید و در ظرف بریزید.
نکات تهیه مربای توت فرنگی
توجه داشته باشید که آب مربا را زیاد هم نجوشانید، چون شهد مربا بعد از خنک شدن هم کمی غلیظ می شود. برای راحت تشخیص دادن غلظت مربا، می توانید یک قاشق از آب مربا را در نعلبکی ریخته و چند دقیقه ای در یخچال یا فریزر بگذارید و بعد از خنک شدن غلظت آن را چک کنید.