طرز تهیه مربای انجیر خوشمزه و خانگی با عطر و طعم عالی
مربای انجیر از جمله مرباهای خوشمزه و بی نظیری است که عطر و طعم عالی دارد و به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه کنید و در وعده صبحانه سرو کنید. برای درست کردن مربای انجیر اکثرا از انجیر سبز تازه استفاده می کنند، اما بنا به سلیقه و ذائقه خود می توانید از انجیر سیاه هم استفاده کنید. در ادامه با طرز تهیه مربای انجیر خوشمزه و خانگی خوشرنگ با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم مربای انجیر | |
---|---|
انجیر | 1 کیلو |
شکر | نیم کیلو |
آب | 1 لیوان |
هل | 5 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
جوهر لیمو | یک چهارم قاشق مرباخوری |
وانیل | 1 قاشق مرباخوری |
مراحل دستور تهیه مربای انجیر
مرحله اول
برای درست کردن مربای انجیر، ابتدا انجیرهای تازه و سالم را تهیه کرده و آنها را می شوییم و درون سبد یا آبکش می ریزیم تا کامل خشک شوند. برای خشک شدن سریع، می توانید آنها را روی پارچه تمیز و نخی پهن کنید.
مرحله دوم
بعد از خشک شدن انجیرها، با یک چاقوی تیز دم اضافی انجیرها را جدا می کنیم و آن ها را داخل قابلمه ای می ریزیم. فقط دقت کنید که دم آنها را زیاد برش نزنید تا موقع پخت وا نرود. سپس مقداری از شکر را روی انجیرها می پاشیم.
مرحله سوم
حالا قابلمه انجیر را به مدت 10 الی 12 ساعت یا یک شب تا صبح درون یخچال می گذاریم تا شکر جذب انجیرها شود.
مرحله چهارم
بعد از 12 ساعت، در یک قابلمه دیگر ، آب و بقیه شکر را می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم شکر در آب حل شود. بعد از حل شدن شکر ، بلافاصله قابلمه انجیر را از یخچال در می آوریم و آن را هم به قابلمه مربا اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
به محض اینکه آب مربا جوشید، حرارت را کم می کنیم تا انجیرها حدود 20 دقیه با حرارت ملایم بجوشند و نرم شوند. در این فاصله، هر از گاهی با کفگیر کف روی مربا را برمی داریم تا در انتها مربای شفافی و خوشرنگی داشته باشیم.
مرحله ششم
بعد از حدود ۲۰ دقیقه جوشیدن، هل، وانیل، چوب دارچین و جوهر لیمو را به مربا اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگر می جوشانیم تا عطر و طعم مواد به خورد مربا برود.
مرحله هفتم
وقتی که مربا کاملا قوام پیدا کرد و شربت مربا به غلظت کافی رسید، حرارت را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا مربا خنک شود. در انتها چوب دارچین و هل را هم از داخل مربا خارج می کنیم.
مرحله هشتم
مربای خنک شده را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز می ریزیم و درب آنها را محکم می بندیم و درون یخچال نگهداری و استفاده می کنیم.
نکات پخت مربای انجیر
اگر می خواهید تخم های انجیر داخل مربا نباشد، ابتدا انجیرها را با قاشق بردارید و داخل شیشه بریزید و سپس شربت مربا را از صافی رد کرده و داخل شیشه مربا بریزید.
اگر می خواهید مربای خوشرنگی داشته باشید، می توانید در انتهای پخت 2 قاشق زعفران دم کرده به مربا اضافه کنید که کاملا سلیقه ای است.