طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی ساده و خوشمزه فوری به روش شمالی
ترشی بادمجان کبابی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار خطه شمالی کشور است که در مناطق دیگر کشور هم با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این ترشی شبیه ترشی لیته بادمجان است و خیلی راحت و آسان هم تهیه می شود. اگر شما هم مثل من عطر و طعم بادمجان را دوست دارید، می توانید علاوه بر انواع غذاها از آن ترشی های متنوعی هم درست کرده و در کنار انواع غذاها آن را سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی ساده و خوشمزه فوری به روش شمالی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم ترشی بادمجان کبابی | |
---|---|
بادمجان قلمی | 1 کیلو |
گوجه فرنگی | نیم کیلو |
هویج | 2 عدد |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
فلفل سبز تند | 4 عدد |
سیر | 2 بوته |
سرکه | 1 لیتر |
آب جوشیده خنک شده | 1 لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | 1 پیاله |
روغن زیتون یا روغن مایع | نصف لیوان |
مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی
مرحله 1: تهیه و شستن سبزیجات
برای درست کردن ترشی بادمجان کبابی، ابتدا مواد لازم ترشی را تهیه و آماده می کنیم. سپس بادمجان، گوجه فرنگی، هویج، فلفل دلمه ای و فلفل سبزها را با آب سرد شسته و روی پارچه تمیز می چینیم تا کامل خشک شوند.
مرحله2: کباب کردن بادمجان و گوجه فرنگی
بعد از خشک شدن، به ترتیب همه بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را روی حرارت گاز با حرارت متوسط کباب می کنیم. برای این کار، می توانید یک شعله پخش کن یا توری روی گاز بگذارید و بادمجان و گوجه را روی آن بچینید و کباب کنید.
مرحله 3: ساطوری کردن مواد
بعد از کباب همه بادمجان و گوجه ها، آنها را در یک سینی می چینیم و صبر می کنیم تا کامل خنک شوند. بعد پوست آنها را به آرامی جدا کرده و با یک چاقوی تیز روی تخته همه آنها را به شکل ساطوری خرد می کنیم. اگر کمی هم له شد، اشکالی ندارد. فقط یکدست و ریز شود.
مرحله 4: خرد کردن مواد
در ادامه هویج و سیر را هم پوست گرفته و به شکل نگینی خیلی ریز خرد یا رنده می کنیم. فلفل دلمه ای و فلفل سبز را هم به همین ترتیب به شکل ریز خرد می کنیم. موقع خرد کردن فلفل سبز حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
مرحله 5: مخلوط کردن مواد
حالا در یک ظرف بزرگ همه مواد خرد شده را با هم مخلوط می کنیم و مقداری هم روغن و جعفری خرد شده به آن اضافه می کنیم و مواد را خوب ترکیب می کنیم تا یکدست شود.
مرحله 6: آماده کردن آب ترشی
در یک ظرف دیگر سرکه را با آب جوشیده خنک شده مخلوط می کنیم و مقداری نمک بهش می ریزیم و نمک را به خوبی در آنحل می کنیم. بعد آن را تست می کنیم که زیاد شور یا بی نمک نباشد.
مرحله 7: ریختن ترشی در ظرف
در انتها مواد ترشی آماده شده در ظرف های شیشه ای درب دار نسبتا کوچک می ریزیم. توجه داشته باشید که ظرف را کامل پر نمی کنیم و در بالای ظرف ها به اندازه یک بند انگشت خالی می گذاریم. سپس از مخلوط آب و سرکه روی ترشی می ریزیم تا جایی که سرکه روی مواد ترشی را بگیرد. به کمک یک نی یا سیخ چوبی ترشی را داخل ظرف هم می زنیم که با آب ترشی مخلوط و یکدست شود.
مرحله 8: نگهداری و استفاده ترشی
در آخر درب ظرف ها را محکم می بندیم و آنها را در یخچال نگهداری و استفاده می کنیم. توجه داشته باشید که ترشی بادمجان کبابی به دلیل اینکه مواد آن پخته می شوند، ترشی فوری محسوب می شود و بلافاصله می توانید آن را استفاده کنید. اما اگر بتوانید بعد از یک هفته آن را استفاده کنید، کامل جا می افتد و طعم ترشی بی نظیر می شود.
سخن آخردرسته که ترشی بادمجان کبابی یکی از روش های محبوب درست کردن ترشی با بادمجان می باشد اما روش های دیگری مثل « طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای » و « طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر » هم بسیار معروف هستند و در صورت تمایل می توانید آن ها را هم ببیند.