طرز تهیه نان عسلی خوشمزه و مغزدار با بافت بی نظیر
نان عسلی از نان های ساده ولی خیلی خوشمزه و پرطرفدار است و برای تغذیه بچه ها تو مدرسه هم بسیار مناسب است و می توانید برای مغزی آن به جای شکلات از مربا، پنیر و یا مغزیجات دیگر یا حتی مایه گوشتی پر کنید. در ادامه با طرز تهیه نان عسلی خوشمزه و مغزدار با بافت بی نظیر با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان عسلی مغزدار | |
---|---|
آرد | حدود سه و نیم لیوان |
شیر نیمه گرم یا آب | سه چهارم لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
عسل | 100 گرم - یک سوم لیوان |
خمیر مایه | 2 قاشق مرباخوری |
کره به دمای محیط رسیده | 30 گرم - حدود 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق مرباخوری |
نمک | نصف قاشق مرباخوری |
مراحل طرز تهیه نان عسلی
مرحله اول
برای درست کردن نان عسلی خوشمزه اول خمیر مایه را با شیر نیمه گرم و نصف قاشق مرباخوری شکر مخلوط کرده و روی آن را می پوشانیم تا به مدت 10 بماند و به عمل آید.
مرحله دوم
در یک ظرف دیگر تخم مرغ، کره، عسل، نمک و باقی مانده شکر را مخلوط کرده و بعد خمیر مایه به عمل آمده را هم اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. توجه کنید آردها باهم متفاوت هستند و ممکن است کمتر یا بیشتر آرد بخواهد. مواظب باشید زیاد نریزید که خمیر بعدا سفت نشود.
مرحله چهارم
حالا خمیر درست شده را به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم و بعد روشو با سلفون می پوشانیم تا به مدت یک و نیم ساعت در یک محیط نسبتاً گرم استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
حالا پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و بعد از خمیر چانه هایی به اندازه یک گردو یا حتی بزرگتر برمی داریم و چانه می کنیم. اندازه چانه ها احتیاری است.
مرحله ششم
سپس هر یک از چانه ها را با دست کمی باز کرده و مغزی دلخواه خود را داخلش می گذاریم. من شکلات گذاشتم. سپس از کناره ها جمعش می کنیم و خوب با انگشت می بندیم تا بعدا بیرون نریزد.
مرحله هفتم
حالا کف سینی فر را چرب کرده و چانه های آماده شده را یکی یکی داخلش می چینیم. سپس روی چانه ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خمیر به مدت 15 دقیقه دیگر استراحت کند.
مرحله هشتم
در این فاصله مواد رومال را آماده می کنیم. برای این کار زرده تخم مرغ را با شیر، زعفران و روغن مایع مخلوط کرده و بعد روی نان ها را رومال می کنیم و در صورت تمایل با کنجد یا سیاهدانه یا پودرنارگیل تزیین می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله نان ها را برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزد. حتما ظرفی حاوی آب جوش داخل فر بگذارید.
مرحله دهم
در یکی دو دقیقه انتهای پخت گریل بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها هم به خوبی بپزد و طلایی شود. سپس نان ها را از فر بیرون می آوریم و پس از خنک شدن سرو می کنیم.