طرز تهیه نان کدو حلوایی خوشمزه و شمالی با بافت پنبه ای
نان کدو حلوایی شمالی از نان های بسیار خوشمزه و خوش عطر پاییزی می باشد و به هیچ وجه مزه کدو حلوایی در این نان احساس نمی شود. شما می توانید ای نان خوشمزه را به روش شمالی برای یک صبحانه و عصرانه پاییزی بی نظیر درست کنید. در ادامه با طرز تهیه نان کدو حلوایی خوشمزه و شمالی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان کدو حلوایی | |
---|---|
آرد سفید قنادی | 450 گرم |
پودر خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری سر صاف |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
پوره کدو حلوایی | 150 گرم |
شیر ولرم | یک سوم پیمانه |
آب ولرم | یک چهارم پیمانه |
شکر | 100 گرم |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 50 گرم |
مراحل طرز تهیه نان کدو حلوایی
مرحله اول
برای درست کردن نان کدو حلوایی خوشمزه ابتدا کدوها را بخارپز می کنیم و با چنگال خوب له می کنیم تا پوره شود.
مرحله دوم
در یک ظرف آب ولرم را با یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط می کنیم. سپس پودر خمیر مایه را روی آب می ریزیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله سوم
در یک ظرف جداگانه دیگر تخم مرغ، شیر، کره و باقی مانده شکر را مخلوط می کنیم و بعد پوره کدو حلوایی را به موادمون اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در نهایت آرد را پس از اینکه الک کردیم به تدریج اضافه می کنیم و با چنگال خوب مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
وقتی خمیر کمی سفت شود باقی آرد را با دست اضافه و ورز می دهیم. اگر میزان آرد کم بود می توانید کمی دیگر آرد اضافه کنید ولی مواظب باشید زیادی اضافه نکنید چون در این صورت بافت نان سنگین می شود.
مرحله ششم
حالا سطح کار خود کمی آرد می پاشیم و خمیر را خوب ورز می دهیم و چند باری بر روی سطح کار می کوبیم. سپس یک ظرف بزرگ را چرب کرده و خمیر را داخل ظرف می گذاریم و روی آن سلفون می کشیم و در جای گرم و تاریک به مدت یک ساعت استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله هفتم
بعد از یک ساعت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و بعد به 12 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و چونه می گیریم و آن ها را داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده با فاصله کنار هم قرار می دهیم.
مرحله هشتم
سپس روی نان ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم و به مدت 25 دقیقه دیگر استراحت می دهیم. در این فاصله مواد رومال را درست می کنیم. برای این کار در یک ظرف زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط کرده و هم می زنیم تا آماده شود.
مرحله نهم
پس از استراحت خمیر، با یک برس روی نان ها را با مواد رومال آماده شده، رومال می کنیم و در صورت تمایل می توانید کمی کنجد هم روی آن ها بپاشید.
مرحله دهم
در این مرحله نان ها را برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه می گذاریم تا بپزند. امیدواریم از خوردن این نان های کدو حلوایی خوشمزه و خانگی لذت ببرید.