طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی خوشمزه به روش مجلسی
کلم پلوی شیرازی از غذاهای سنتی شیراز است که هم با گوشت قلقلی و هم با مرغ درست می شود. این پلو به خاطر داشتن کلم سفید عطر و طعم بی نظیری دارد و با پلوهای دیگر متفاوت است. در ادامه با طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی خوشمزه به روش مجلسی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کلم پلو با گوشت قلقلی | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
کلم پلو یا کلم قمری | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
سبزی کلم پلو | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی
مرحله 1
برای درست کردن کلم پلو با گوشت قلقلی، اول از همه برنج را شسته و چند ساعتی با آب و کمی نمک خیس می کنیم تا برای آبکشی آماده شود.
مرحله 2
در این فاصله گوشت قلقلی ها را آماده می کنیم. در ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و خیلی ریزی رنده می کنیم. بعد گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه، فلفل سیاه و آرد نخودچی را هم به پیاز اضافه کرده و مواد را خوب ورز می دهیم تا مخلوط و یکدست شود.
مرحله 3
گوشت آماده شده را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال یا فریزر می گذاریم تا کمی استراحت کند. در این فاصله سبزی را پاک کرده و خیلی ریز خرد می کنیم. سبزی را هم شسته و کنار می گذاریم.
مرحله 4
سپس پیاز دوم را خلالی خرد می کنیم و در تابه با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شود. بعد کلم سفید را به شکل خلالی خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم و چند دقیقه ای تفت می دهیم تا کلم کمی نرم شود.
مرحله 5
مقدار کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه هم می ریزیم و صبر می کنیم تا با حرارت کم آب کلم کشیده شود. بعد سبزی خرد شده و آبلیمو را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 6
در ادامه گوشت را از یخچال برمی داریم و آن را به اندازه های گردو با دست گرد می کنیم و در یک تابه در روغن داغ شده سرخ می کنیم. همه گوشت را به این ترتیب آماده و سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 7
در انتها برنج خیس شده را در قابلمه حاوی آب جوش می ریزیم و با حرارت متوسط می جوشانیم تا نرم و پخته شود. در این مرحله می توانید برای خوشرنگ شدن پلو مقدار کمی زردچوبه یا زعفران دم کرده به آب برنج بریزید.
مرحله 8
برنج پخته شده را آبکشی می کنیم. کف قابلمه را با روغن چرب کرده و ته دیگ نان یا سیب زمینی می گذاریم. بعد برنج و کلم سفید و سبزی سرخ شده را لایه لایه در قابلمه می ریزیم و صبر می کنیم تا پلو با حرارت کم دم بکشد.
مرحله 9
بعد از دم کشیدن پلو مقداری روغن داغ روی آن می ریزیم و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش می کنیم. کلم پلو آماده شده را در دیس می کشیم و روی آن را با گوشت قلقلی ها تزیین می کنیم.