طرز تهیه نان شوید و زیره خوشمزه با عطر و طعم بی نظیر
نان شوید از نان های خوشمزه و عطردار خانگی می باشد و بهتر است برای درست کردن آن از شوید تازه استفاده کنید چون در این صورت عطر و بوی نان عالی می شود. همچنین اگر رژیم لاغری دارید و دوست دارید نان شوید رژیمی درست کنید می توانید 2 قاشق غذاخوری زیره هم به خمیر اضافه کنید. در ادامه با طرز تهیه نان شوید و زیره خوشمزه با عطر و طعم بی نظیر با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان شوید | |
---|---|
شیر یا آب ولرم | 1 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد | حدود سه و نیم لیوان |
روغن مایع | یک سوم لیوان |
کره آب شده | 50 گرم |
خمیر مایه | 2 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری سر خالی |
نمک | 1 قاشق مرباخوری پر |
زیره (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
شوید تازه ریز خرد شده | یک لیوان |
مواد لازم رومال نان شوید | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
زعفران آب شده | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه نان شوید
مرحله 1
برای درست کردن نان شوید خوشمزه ابتدا در یک ظرف شیر ولرم را با شکر مخلوط می کنیم و بعد خمیر مایه را روش می پاشیم. سپس 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله 2
در ادامه تخم مرغ، نمک، شکر و کره آب شده را مخلوط کرده و با قاشق هم می زنیم. سپس خمیر مایه به عمل آمده را بدون هم زدن اضافه می کنیم و آرد را روی مواد الک می کنیم. مقدار گفته شده آرد تقریبی است و باید تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.
مرحله 3
حالا خمیر بدست آمده را به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم و بعد آن را چانه بزرگ گرفته و در یک ظرف چرب شده قرار می دهیم تا به مدت یک و نیم تا دو ساعت در یک محیط نسبتاً گرم بماند و حجمش دو برابر شود.
مرحله 4
بعد از استراحت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و مقدار گفته شده شوید و زیره را به خمیر اضافه کرده و دوباره ورز می دهیم تا همه مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.
مرحله 5
خمیر نهایی را به تعداد 5 یا 6 چانه مساوی تقسیم می کنیم و چانه ها را دور تا دور قالب گرد چرب شده می چینیم. سپس روی نان ها را با مخلوط زعفران و زرده رومال می کنیم و برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله 6
در 5 دقیقه آخر پخت گریل بالای فر را هم روشن می کنیم تا روی نان هم طلایی شود. پس از اینکه نان شوید آماده شد آن را از فر بیرون می آوریم و بر روی توری قرار می دهیم تا کامل خنک شود. سپس آن را برای صبحانه و یا حتی عصرانه سرو می کنیم.