طرز تهیه خرما پلو خوشمزه با گوشت چرخ کرده به روش اهوازی
خرما پلو از غذاهای محلی و اصیل اهوازی است که با خرما درست می شود. این پلو یک غذای مجلسی و مقوی است که می توان آن را هم با گوشت چرخ کرده و هم با گوشت مرغ درست کرد. این غذای خوشمزه طعم شیرینی دارد و طرز تهیه آن بسیار راحت و آسان است. در ادامه با طرز تهیه خرما پلو خوشمزه با گوشت چرخ کرده به روش اهوازی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خرما پلو | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
خرما | 300 گرم |
عدس | 1 پیمانه |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله 1
برای درست کردن این پلوی خوشمزه، ابتدا برنج را شسته و با مقداری آب و کمی نمک خیس می کنیم و چند ساعت کنار می گذاریم تا بماند و خیس شود.
مرحله 2
برای شروع پخت، عدس را بعد از پاک کردن، در یک قابلمه ی کوچک با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا پخته شود. بعد از پخت آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 3
سپس در یک تابه یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک شود. بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم تا گوشت سرخ شود. مقداری هم نمک و زردچوبه می زنیم.
مرحله 4
بعد از سرخ شدن گوشت، عدس پخته شده، کشمش و مقداری زعفران دم کرده به گوشت اضافه کرده و آن ها را خوب با هم مخلوط می کنیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 5
حالا در یک قابلمه آب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد برنج خیس شده را در آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا بجوشد و برنج نرم شود. بعد آن را آبکش می کنیم.
مرحله 6
در انتها کف قابلمه را با کمی روغن چرب کرده و ته دیگ نان یا سیب زمینی می گذاریم. بعد برنج آبکش شده و مواد گوشتی آماده شده را به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. در آخر خرماهایی را که هسته آنها را درآورده ایم، روی پلو می چینیم و دمکنی می گذاریم تا پلو نیم ساعتی با حرارت کم دم بکشد.
مرحله 7
بعد از دم کشیدن پلو، مقداری روغن داغ روی آن می ریزیم و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 8
خرما پلوی پخته شده را در دیس می کشیم و سرو می کنیم. می توانید اول خرماها را از روی پلو بردارید، پلو را در دیش بکشید و بعد خرماها را روی آن بچینید.