طرز تهیه نان زمل اتریشی خوشمزه و خانگی با بافت پنبه ای
نان زمل از نان های خوشمزه و حجیم اتریشی به حساب می آید و بافتی بسیار نرم و پنبه ای دارد. این نان شبیه نان فرانسوی است و برای سرو صبحانه با مربا، شکلات صبحانه و پنیر عالی می باشد. در ادامه با طرز تهیه نان زمل با وب سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان زمل | |
---|---|
آرد فانتزی | دو و نیم تا سه پیمانه |
مایه خمیر مفوری | یک قاشق مرباخوری پر |
شیر پرچرب | دو سوم پیمانه |
شیر خرما یا انگور | 2 قاشق غذاخوری پر |
آب ولرم | نصف پییمانه |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
کره | 10 گرم |
مراحل دستور پخت نان زمل
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا در یک ظرف نصف پیمانه آب را با شکر مخلوط کرده و بعد خمیر مایه را اضافه می کنیم و روی ظرف را به مدت 10 دقیقه می پوشانیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
بعد از اینکه خمیر مایه به عمل آید آن را داخل یک کاسه بزرگ به همراه نمک، کره نرم شده، شیر و شیره اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا موادمون یکدست شود.
مرحله سوم
در انتها آرد را کم کم اضافه کرده و ورز می دهیم تا یک خمیر کاملا نرم و لطیفی بدست آید. توجه کنید مقدار گفته شده آرد تقریبی است و باید تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی درست شود. در این مرحله خمیر کمی چسبندگی دارد اشکالی ندارد.
مرحله چهارم
در ادامه خمیر را روی سطح کار آرد پاشیده شده به زمین کوبیم و بعد آن را به شکل یک چانه بزرگ گرد می کنیم و داخل کاسه چرب شده می گذاریم تا به مدت یک ساعت استراحت کند.
مرحله پنجم
بعد از استراحت خمیر، چانه های کوچک درست می کنیم و هر چانه را با وردنه به شکل بیضی باز می کنیم و در سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده قرار می دهیم.
مرحله ششم
سپس روی چانه ها را کمی آرد می پاشیم و با کاتر تیز خط می اندازیم و بعد روی چانه ها را دوباره پوشانده و مجدداً یک ساعت دیگر استراحت می دهیم تا حجم خمیرها دو برابر شود.
مرحله هفتم
بعد از استراحت دوم، نان ها را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند و سطح آن ها طلایی شود.
مرحله هشتم
پس از پخت کامل نان ها، آن ها را از فر بیرون می آوریم و پس از خنک شدن کامل برای صبحانه و عصرانه به همراه، شکلات صبحانه، کره، مربا و ... سرو می کنیم.