طرز تهیه نخود پلو با مرغ و هویج خوشمزه و مجلسی به روش ترکیه ای
نخود پلو با مرغ از پلوهای متفاوت و خوشمزه ای است که با نخود فرنگی درست می شود. این پلو طعم و مزه بی نظیری دارد و به چندین شکل می توان آن را درست کرد. از جمله نخود پلو با مرغ، نخود پلو با گوشت و نخود پلو با گوشت قلقلی. در ادامه با طرز تهیه نخود پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی به روش ترکیه ای با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای نخود پلو با مرغ | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
نخود فرنگی | 2 پیمانه |
هویج | 1 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
شوید تازه | 200 گرم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه نخود پلو با مرغ
مرحله 1
برای درست کردن این پلو، ابتدا برنج را شسته و با مقداری آب و کمی نمک در یک ظرف ریخته و کنار می گذاریم تا چند ساعتی بماند و خیش شود.
مرحله 2
برای شروع پخت، یک عدد پیاز را خلالی کرده و در یک قابلمه با کمی روغن روی حرارت تفت می دهیم تا سبک شود. بعد تکه های مرغ را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت می دهیم تا مرغ ها کمی سرخ شوند.
مرحله 3
در ادامه یک عدد هویج را پوست گرفته و به شکل حلقه ای برش می زنیم و همراه با دو حبه سیر به مرغ ها اضافه می کنیم. برش های هویج را زیاد نازک نکنید تا موقع پخت له نشوند.
مرحله 4
در آخر هم مقداری نمک و زردچوبه، 1 قاشق زعفران و حدود 2 لیوان آب می ریزیم و صبر می کنیم تا مرغ ها با حرارت متوسط پخته شوند.
مرحله 5
در این فاصله، نخود فرنگی را پاک کرده و می شوییم. بعد در یک قابلمه کوچک با مقدار کمی آب به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا پخته شود. در انتهای پخت کمی نمک بهش می ریزیم.
مرحله 6
بعد از پخت نخود فرنگی، وقتی آب آن کاملا کشیده شد، کمی روغن می ریزیم و بعد شوید تازه خرد شده را بهش اضافه کرده و در حد یک دقیقه شوید را با نخود فرنگی تفت می دهیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 7
وقتی که مرغ و نخود فرنگی پخته شد، برنج خیس شده را آبکشی می کنیم. برای این کار در یک قابلمه مقداری آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم. برنج خیس شده را در آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا بجوشد و پخته شود. بعد آن را آبکشی می کنیم.
مرحله 8
کف قابلمه را با روغن چرب کرده و ته دیگ نان یا سیب زمینی کف آن می گذاریم. حالا برنج و مخلوط نخود فرنگی و شوید را به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم و در آخر مقداری زعفران روی پلو می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا پلو به خوبی دم بکشد.
مرحله 9
بعد از نیم ساعت که پلو بخار کرد و به خوبی دم کشید، کمی روغن داغ روی آن می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم. مرغ پحته شده را هم در یک تابه با کمی روغن و زعفران سرخ می کنیم.
مرحله 10
نخود پلوی آماده شده را در دیس می کشیم و تکه های مرغ را روی آن می چینیم و سرو می کنیم.
نکات تهیه نخود پلو با مرغ
نکته 1
برای پخت نخود پلو، امقدار نخود فرنگی و شوید اختیاری است و می توانید مقدار آن ها را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
نکته 2
با اینکه این پلو با شوید تازه خوشمزه تر می شود، اما اگر شوید تازه نداشتید از شوید خشک هم می توانید استفاده کنید.