طرز تهیه بادمجان پلو خوشمزه با گوشت چرخ کرده به روش قزوینی
بادمجان پلو از پلوهای ترکیبی فوق العاده خوشمزه و متفاوت است که جزئ غذاهای معروف قزوين است و درست کردن آن هم راحت و آسان است. در ادامه با طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | نیم کیلو |
بادمجان | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
پودر سیر | نوک قاشق چای خوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاری | 1 قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار لازم |
راحل طرز تهیه بادمجان پلو
مرحله 1
برای درست کردن بادمجان پلو، ابتدا برنج را از قبل شسته و با مقداری آب و کمی نمک در یک ظرف چند ساعتی خیس می کنیم.
مرحله 2
برای شروع پخت اول از همه بادمجان ها را پوست می گیریم و به شکل حلقه ای برش می زنیم. روی آنها مقداری نمك می پاشیم و آنها را یک ساعت کنار می گذاریم تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از یک ساعت بادمجان ها را شسته و در سبد یا روی دستمال تمیز می چینیم تا آب آنها خشک شود.
مرحله 3
حالا در یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. بعد بادمجان ها را در روغن سرخ می کنیم. مقداری هم نمک و زردچوبه به آنها می زنیم تا بادمجان ها خوشرنگ شود.
مرحله 4
در یک تابه دیگر پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک شود. بعد هم گوشت چرخ كرده را اضافه مي كنيم و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شود. در آخر کمی نمک و زردچوبه، پودر سير، ادویه و رب را اضافه می کنیم وهمه مواد را خوب مخلوط می کنیم تا طعم ادویه ها توى غذا آزاد شود رب رنگ باز کند.
مرحله 5
حالا گوجه فرنگی ها را نگینی بزرگ خرد می كنيم و به گوشت چرخ کرده اضافه می كنيم و صبر می کنیم تا با حرارت کم آب گوجه ها كشيده شود و خوب بپزد.
مرحله 6
بعد از آماده شدن مواد گوشتی، در يک قابلمه مقداری آب را می جوشانیم و برنج خیس شده را در آن می ریزیم تا بجوشد و برنج نرم و پخته شود. بعد آن را آبكشی می كنيم.
مرحله 7
كف قابلمه را با روغن چرب می کنیم و ته ديگ نان یا سيب زمينى ورقه ای شده می چينيم. برای ته دیگ این پلو می توانید بادمجان را ورقه ای نازک برش دهید و کف قابلمه بچینید.
مرحله 8
بعد برنج، مواد گوشتی و بادمجان سرخ شده را به صورت لايه لايه در قابلمه می ریزیم و دمکنی و در قابلمه را می گذاریم تا پلوی با حرارت کم دم بکشد. در صورت تمایل می توانید بادمجان های سرخ شده را لای برنج نگذارید و در آخر روی پلو بچینید.
مرحله 9
بعد از دم کشیدن پلو کمی روغن داغ روی آن می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم.، بادمجان پلو خوشمزه را در دیس می کشیم و سرو می کنیم.