طرز تهیه خورش ریواس خوشمزه و مجلسی با گوشت خورشتی
خورش ریواس از غذاهای خوشمزه و بهاری استان کردستان است. ریواس نوعی گیاه است که در فصل بهار در منطقه کوهستانی کردستان بهوفور به چشم میخورد و بهترین گیاه برای تهیه خورشتی ترش و لذیذ به حساب میآید. ریواس علاوه بر خوشمزگی و کاربرد آن در آشپزی، اثر دارویی و درمانی بسیاری دارد که از آن جمله میتوان به رفع تشنگی، کاهش تب، تقویت بینایی، تسکین ناراحتیهای عصبی و کمخوابی، افزایش سطح انرژی بدن، خاصیت ضد سرطانی و غیره اشاره کرد. در ادامه با طرز تهیه خورش ریواس خوشمزه و مجلسی با گوشت خورشتی با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس | |
---|---|
ریواس | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
گوشت خورشتی | 500 گرم |
شکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه | 250 گرم |
نعنا تازه | 150 گرم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه خورش ریواس
مرحله 1
برای پخت خورش ریواس، ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. بعد در یک قابلمه مقداری روغن ریخته و پیازها را در آن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
مرحله 2
سپس گوشت خورشتی خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و همراه با پیاز کمی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد. در انتها کمی زردچوبه و فلفل سیاه و حدود 5 لیوان هم آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا گوشت با حرارت متوسط کامل پخته شود.
مرحله 3
در این فاصله، پوست ریواسها را گرفته و بعد از شستن، آن ها را به اندازه های ۳ سانتی یا به اندازه دو بند انگشت خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 4
نعناع و جعفری تازه را هم پاک کرده و بعد از شستن آنها را به شکل ریز یا ساطوری خرد می کنیم و در یک تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا سرخ شود.
مرحله 5
در انتها وقتی که گوشت ما کامل پخته شد، ابتدا نمک خورش را می ریزیم و بعد سبزی تفت داده شده را به گوشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش دوباره به جوش بیاید.
مرحله 6
بعد از 10 دقیقه جوشیدن ریواسهای خرد شده را به همراه شکر داخل خورش می ریزیم و ۱۰ دقیقه دیگر آن را می جوشانیم تا خورش کاملا جا بیفتد.
مرحله 7
بعد حرارت را خاموش می کنیم. بعد از اضافه کردن ریواسها به خورش، بیشتر از 10 دقیقه نجوشانید، چون ریواسها خیلی زود له میشوند. خورش ریواس آماده شده را در ظرف می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.
نکات طرز تهیه خورش ریواس
مقدار نعناع در این خورشت نباید زیاد باشد. چون موجب تلخی آن میشود. همچنین با توجه به این که ریواس طعم ترش دارد، اگر طعم ترشی این خورش را میپسندید، نیازی به اضافه کردن شکر نیست.