طرز تهیه فلافل خانگی ساده و خوشمزه با نخود به روش آبادانی
فلافل از غذاهای معروف و خوشمزه جنوب کشور ایران مخصوصا آبادان و اهواز است که البته در همه جای کشور طرفدار دارد و بسیار هم محبوب است. این غذای لذیذ جنوبی به دلیل طرز تهیه آسان جزو غذاهای فوری و ساندویچی به حساب می آید. در ادامه با طرز تهیه فلافل خانگی ساده و خوشمزه با نخود به روش آبادانی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فلافل برای 4 نفر | |
---|---|
نخود خام | 3 پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
آب سرد | 1 قاشق غذاخوری |
ادویه فلافل شامل: پودر تخم گشنیز ،فلفل سیاه و پودر زیره سبز | ۲ قاشق چای خوری |
نعنا خشک یا جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه فلافل
مرحله 1
برای درست کردن فلافل، ابتدا نخود پاک شده را شسته و آن را به مدت 48 ساعت یا دو شبانه روز در آب خیس می کنیم. فقط در این مدت زمان حتما باید چند باری آب نخود را عوض کنیم تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.
مرحله 2
بعد از 2 روز، نخود خیس شده را آبکشی کرده و صبر می کنیم آبش کمی خشک شود. بعد آن را همراه با سیر، پیاز و سیب زمینی خرد شده، ادویه ها و نمک در میکسر یا چرخ گوشت می ریزیم و دو بار آن را چرخ می کنیم تا یکدست شود.
مرحله 3
توجه داشته باشید که نیاز نیست نخودها پس از چرخ کردن به صورت کامل له شود، فقط به صورت دانه های ریز باشد کافی است. اگر نخود را زیاد له کنید، فلافل های شما موقع سرخ شدن وا می رود.
مرحله 4
بعد از چرخ کردن مواد، مقداری نعنا خشک یا جعفری خرد شده هم به مواد فلافل اضافه کرده و آن را حسابی با دست ورز می دهیم تا مواد به خوبی منسجم شود.
مرحله 5
در این مرحله اگر احساس می کنید موادتان خیلی سفت شده است، می توانید یکی دو قاشق آب سرد بهش اضافه کنید و دوباره ورز بدهید.
مرحله 6
اگر هم داخل خمیر فلافل آب افتاده و موادتان شل بود، می توانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی یا پودر پودر سوخاری آب خمیر را جمع کنید. مایه فلافل باید قابل فرم دهی باشد، پس بیش از اندازه آب یا آرد نریزید.
مرحله 7
پس از آماده شدن مایه فلافل، در یک تابه یا قابلمه کوچک و گود مقدار زیادی روغن ریخته و روی حرارت کم می گذاریم تا حسابی داغ شود. مقدار روغن باید به حدی باشد که فلافل ها موقع سرخ شدن در روغن شناور باشند.
مرحله 8
سپس به کمک قالب مخصوص فلافل مقداری از مواد را داخل قالب ریخته و بعد از صاف کردن روی آن، فلافل را داخل روغن می اندازیم. اگر قالب فلافل در دسترس ندارید، می توانید به اندازه تخم مرغ از مواد بردارید و با دست به شکل دایره فرم بدهید و در روغن سرخ کنید.
مرحله 9
به این ترتیب همه مواد را قالب زده و دو طرف فلافل ها را به خوبی داخل روغن سرخ می کنیم. سعی کنید هر دو طرف فلافل ها به یک اندازه و با حرارت ملایم سرخ شوند. چون اگر فلافل ها را با حرارت خیلی زیاد سرخ کنید، فلافل ها مغز پخت خواهند شد.
مرحله 10
پس از سرخ کردن همه فلافل ها، آن ها را روی توری فلزی یا دستمال تمیز می چینیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در نهایت فلافل های خوشمزه آماده شده را همراه با خیارشور و گوجه فرنگی خرد شده با نان یا به صورت ساندویچ سرو می کنیم.