طرز تهیه نخود پلو با گوشت قلقلی به روش خوشمزه و مجلسی
نخود پلو با گوشت قلقلی از پلوهای مخلوط دیگری است که می توانید با نخود فرنگی و گوشت چرخ کرده درست کنید. این پلو به خاطر نخود فرنگی طعم متفاوت تری با پلو های دیگری که تا به حال درست کردید، دارد. در ادامه با طرز تهیه نخود پلو با گوشت قلقلی خوشمزه و مجلسی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نخود پلو با گوشت قلقلی | |
---|---|
برنج | 5 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | نیم کیلوگرم |
نخود فرنگی | 1 کاسه |
پیاز | 2 عدد |
شوید تازه | 200 گرم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آرد نخودچی یا آرد سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه نخود پلو با گوشت قلقلی
مرحله 1
برای درست کردن این پلو، اول برنج را شسته و در ظرفی چند ساعت با آب و نمک خیس می کنیم تا برای پخت آماده شود.
مرحله 2
برای شروع پخت، اول گوشت قلقلی ها را آماده می کنیم. برای این کار یک عدد پیاز بزرگ را پوست گرفته و به شکل ریز رنده می کنیم. بعد از رنده کردن حتما آب پیاز را می گیریم، چون باعث باز شدن کوفته قلقلی ها می شود.
مرحله 3
بعد گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه و آرد نخودچی را به پیاز اضافه کرده و گوشت را خوب ورز می دهیم تا کاملا با مواد مخلوط و یکدست شود. گوشت آماده شده را به مدت 15 دقیقه در یخچال می گذاریم تا کمی استراحت کند و منسجم شود.
مرحله 4
در این فاصله، نخود فرنگی را می شوییم و در قابلمه کوچکی با کمی آب به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا پخته شود. کمی هم نمک بهش می ریزیم.
مرحله 5
بعد از پخت نخود فرنگی، وقتی آب آن کشیده شد، یک قاشق روغن به آن می ریزیم و شوید تازه ی خرد شده را بهش اضافه می کنیم و در حد یک دقیقه تفت می دهیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 6
در ادامه گوشت را از یخچال برداشته و آن را با دست در اندازه های گردو گرد می کنیم و کنار می گذاریم. وقتی همه گوشت را به این ترتیب آماده کردیم، در یک تابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت داغ می کنیم. همه گوشت قلقلی ها را در تابه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 7
بعد از آماده شدن مواد بالا، برنج خیس شده را در قابلمه آب جوشیده شده می ریزیم و می جوشانیم تا برنج نرم و پخته شود. بعد آن را آبکشی می کنیم.
مرحله 8
در انتها کف قابلمه را با کمی روغن چرب کرده و ته دیگ نان یا سیب زمینی می گذاریم. بعد برنج و مخلوط نخود و شوید را لایه لایه در قابلمه می ریزیم و پلو را با حرارت کم می گذاریم تا دم بکشد.
مرحله 9
بعد از دم کشیدن و بخار کردن پلو کمی روغن داغ روی آن می ریزیم و بعد حرارت را خاموش می کنیم. نخود پلوی آماده شده را در دیس می کشیم و گوشت قلقلی ها را روی پلو می چینیم و سرو می کنیم.