طرز تهیه نان زنجبیلی ساده و خوشمزه تبریز با طعم عالی
نان زنجبیلی تبریز یا همان زنجفیل کوکه سی از نان های خوشمزه و بسیار معروف شهر تبریز می باشد و بیشتر مصرف این نان خوشمزه در ماه مبارک رمضان است اما با این حال در تمام روزهای سال در اکثر قنادی ها و مغازه های نان فانتزی شهر تبریز ، این نان خوشمزه را می توانید خریداری کنید.این نان بسیار لطیف و خوشمزه است و برای صبحانه گزینه خیلی خوبی است. علاوه بر نان زنجبیلی تبریز، نان های زنجبیلی مازندرانی، بجنوردی، گرگان، مشهد، سبزوار و قزوین در ایران بسیار مشهور است. در ادامه با طرز تهیه نان زنجبیلی ساده و تبریزی با سایت بارونک همراه باشید.
مواد لازم نان زنجبیلی ساده | |
---|---|
آرد نان فانتزی | حدود 650 گرم |
تخم مرغ به دمای محیط رسیده | 2 عدد |
روغن مایع | 25 گرم |
کره | 50 گرم |
شکر | 2 قاشق سوپ خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
ماست هم دمای محیط | 100 گرم |
شیر ولرم | نصف پیمانه |
آب ولرم | نصف پیمانه |
بهبود دهنده (اختیاری) | نصف قاشق چای خوری |
خمیر مایه | 2 قاشق سوپ خوری |
پودر زنجبیل | 3 قاشق سوپ خوری |
مواد لازم رومال نان | |
---|---|
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
کنجد برای تزیین | به دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان زنجبیلی ساده
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا شکر را به آب ولرم اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم. بعد خمیر مایه را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مخلوط شوند. حالا در ظرف را با نعلبکی پوشش می دهیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.
توجه کنید درجه آبی که برای عمل آمدن خیمر مایه استفاده می کنیم باید حدود 35 تا 40 درجه باشد. اگر دماسنج ندارید باید نوک انگشت خود را داخل آب بزنید دمای آب باید به قدری باشد که گرمای آب را کاملا حس کنید اما دست تون نسوزد و بتوانید داخل آب نگهش دارید.
مرحله دوم
حالا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی می شکنیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی دربیاد. سپس بهبود دهنده را به تخم مرغ ها اضافه می کنیم.
سعی کنید بهبود دهنده را حذف نکنید چون بهبود دهنده باعث افزایش ماندگاری نان می شود و همین طور تقویت کننده آرد است و می توانید آن را از لوازم قنادی فروشی ها خریداری کنید.
مرحله سوم
در ادامه نمک و پودر زنجبیل را هم به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با همزن دستی کاملا مخلوط می کنیم. توجه کنید مقدار زنجبیل را با توجه به ذائقه خود می توانید کمتر یا بیشتر کنید.
مرحله چهارم
سپس روغن مایع و کره ذوب شده را هم به موادمون اضافه و مخلوط می کنیم. برای ذوب کردن کره آن را روی حرارت بخار کتری آب قرار بدهید تا به روش بن ماری ذوب شود و یا اینکه چند ثانیه آن را داخل ماکروفر قرار بدهید تا آب شود.
مرحله پنجم
در این مرحله ماست و شیر را هم به موادمون اضافه و مخلوط می کنیم تا موادمون یکدست شود. سپس خمیر مایه عمل اومده را هم اضافه کرده و هم می زنیم.
مرحله ششم
حالا نوبت اضافه کردن آرد است. آرد را کم کم به خمیر اضافه کنید و با دست ورز بدهید. توجه کنید مقدار آرد گفته شده تقریبی است و باید آرد به اندازه ای اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد.
اما باید مواظب باشید زیاد اضافه نکنید چون آرد زیادی موجب سفت شدن خمیر می شود و کیفیت نان را به شدت پایین می آورد. هر چقدر خمیر لطیف تر باشد نان با کیفیت تر است. یادتون باشد که آرد شیرینی پزی برای پخت نان اصلا مناسب نیست و بهتر است از لوازم قنادی فروشی ها آرد قوی مخصوص نان خریداری کنید.
مرحله هفتم
پس از اینکه خمیر نرم و لطیفی حاصل شد آن را به مدت 10 دقیقه روی سطح کار آرد پاشیده شده ورز می دهیم. سپس داخل یک ظرف بزرگ را با روغن مایع کمی چرب می کنیم و خمیر را داخل این ظرف گذاشته و روی آن را می پوشانیم تا به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله هشتم
بعد از یک ساعت خمیر را دوباره ورز می دهیم تا هوای داخل اون خارج شود و از خمیر چونه هایی به وزن تقریبا 70 تا 100 گرم درست می کنیم و روی سطح کار کمی آرد می پاشیم و هر چونه را با وردنه باز می کنیم. توجه کنید خمیر را خیلی نازک نکنید چون داخل فر خشک می شود.
مرحله نهم
سپس با یک کاتر گرد بزرگ، شروع به قالب زدن می کنیم. اگر دیدید کاتر به خمیر می چسبد ، آن را داخل آرد فرو کنید و بعد روی سطح کار بکوبید تا آرد اضافی اش بریزید و بعد کاتر بزنید.
مرحله دهم
حالا خمیر های قالب زده را داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده می گذاریم و روی سینی را با یک نایلون می پوشانیم و به مدت 20 دقیقه به خمیر استراحت دوم را می دهیم.
مرحله یازدهم
در این فاصله رومال نان را درست می کنیم. برای این کار تخم مرغ را با چنگال هم می زنیم تا از حالت لختگی دربیاد و کف کند. بعد نمک را اضافه کرده و هم می زنیم. در صورتی که دوست داشتید روی نان ها براق باشد یک قاشق چای خوری روغن مایع هم بهش اضافه کنید.
مرحله دوازهم
پس از استراحت دوم خمیر، روی نان ها را با استفاده از یک قالب گرد کوچک مانند درب بطری نوشابه شروع به قالب زدن می کنیم. می توانید برای زیبایی بیشتر نان ها دایره بعدی رو از داخل دایره قبلی بزنید. سعی کنید طرح های عمیق بیندازید تا بعد از پف کردن داخل فر، طرح ها از بین نرود.
مرحله سیزدهم
اگر قالب تون به خمیر می چسبد مثل مرحله قبل آن را داخل آرد فرو می کنیم و بعد روی سطح کار می کوبیم تا آرد اضافی اش بریزد.
مرحله چهاردهم
حالا با قلمو روی نان ها را رومال می کنیم و بعد در صورت تمایل کمی کنجد می پاشیم و بعد مجددا قلمو را کمی داخل رومال بزنید و روی کنجدها بزنید و بردارید (نکشید) تا کنجدها کاملا به رومال آغشته شوند و بعد از پخت جدا نشوند.
مرحله پانزدهم
حالا نان ها را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند و روی نان ها طلایی شود. دمای فر ها باهم متفاوت است و حتما پخت نان را بررسی کنید.
مرحله شانزدهم
پس از اینکه نان های زنجبیلی مون به طور کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و پس از خنک شدن کامل سرو می کنیم. نوش جان