طرز تهیه ترش واش، خورش خوشمزه و مجلسی مازندرانی با مرغ
ترش واش یکی از خورش های شمالی است که در خطه گیلان و مازندران بسیار معروف و مشهور است. این خورش را با گیاهی به اسم ترش واش درست می کنند و به همین خاطر اسم خورش را هم ترش واش گذاشته اند و همراه با برنج سرو میشود. شما می توانید خورش ترش واش را هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی درست کنید که در هر دو حالت هم خوشمزه می شود. در ادامه با طرز تهیه خورش ترش واش خوشمزه با مرغ به روش مازندرانی با هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم ترش واش | |
---|---|
مرغ | 4 تکه |
بادمجان | 4 عدد |
گوجه | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آلوچه ترش | 6 عدد |
سبزی مخصوص شامل (ترش واش، جعفری، گشنیز، تره، خالواش، چوچاق، نعنا) | 1 کیلو |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
رب آلوچه | 1 قاششق غذاخوری |
آبغوره | نصف لیوان |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ترش واش
مرحله 1
برای درست کردن خورش ترش واش، ابتدا سبزی ها را بعد از پاک کردن، خوب شسته و در آبکش می ریزیم تا خشک شود. سپس آنها را به شکل ریز خرد می کنیم.
مرحله 2
سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و سبزی خرد شده را با حرارت کم در تابه تفت می دهیم تا مانند سبزی قرمه سبزی سرخ شود. فقط حرارت کم باشد که سبزی نسوزد.
مرحله 3
بعد از سرخ شدن سبزی، دو حبه سیر و رب انار و آلوچه را بهش اضافه می کنیم و کمی دیگر تفت می دهیم تا رب هم کمی تفت بخورد. بعد حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله 4
در ادامه در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی نرم شود. سپس تکه های مرغ را هم اضافه کرده و دوباره چند دقیقه ای تفت می دهیم.
مرحله 5
در آخر کمی نمک، زردچوبه و فلفل به مرغ ها می زنیم و مقداری هم آب می ریزیم. درب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم مرغ ها نیم پز شوند.
مرحله 6
در این فاصله بادمجان ها را پوست گرفته و ورقه ای برش می زنیم. بعد روی آنها کمی نمک می پاشیم و کنار می گذاریم تا تلخی بادمجان ها گرفته شود.
مرحله 7
وقتی که مرغ نیم پز شد، سبزی سرخ شده و آلوچه را به قابلمه مرغ می ریزیم و در ب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم تا مرغ ها به خوبی پخته شوند و خورش جا بیفتد.
مرحله 8
در این فاصله بادمجان و گوجه ها را در تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم و بعد از سرخ شدن، همه را به قابلمه مرغ اضافه می کنیم و صبر می کنیم کمی دیگر با هم بجوشند و خورش کامل جا بیفتد.
مرحله 9
در چند دقیقه آخر هم آبغوره را اضافه کرده و بعد حرارت را خاموش می کنیم. خورش ترش واش آماده شده را همراه با برنج سرو می کنیم.
نکات تهیه ترش واش
برای درست کردن خورش ترش واش، حتما باید از سبزی مخصوص آن استفاده کنید و با سبزی دیگر جایگزین نکنید.