طرز تهیه هویج پلو ساده و خوشمزه با مرغ ریش ریش شده و زرشک
هویج پلو با مرغ یکی از انواع پلوهای خوشمزه و خوش طعمی است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید و با اندکی زرشک و هویج تزیین و به زیباترین شکل از مهمانان خود پذیرایی کنید. هویج پلو را به روش های مختلفی می توان درست کرد. مثلا هویج پلو با مرغ، هویج پلو با گوشت و یا هویج پلو با گوشت قلقلی.
کسانی که از طعم هویچ در غذا خوششان می آید، هویج پلو بهترین پیشنهاد است که ما در این بخش از آموزش هویج پلو با مرغ را برایتان آماده کردیم. در ادامه با آموزش طرز تهیه هویج پلو با مرغ با سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم هویج پلو با مرغ | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 4 عدد |
سینه یا ران مرغ | 2 عدد |
آب مرغ | 1 لیوان |
زعفران | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر دارچین | نوک قاشق چایخوری |
زرشک برای تزیین | به میزان دلخواه |
1. برای درست کردن هویچ پلو با مرغ، ابتدا باید برنج را از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس کنیم. سپس در یک قابلمه کوچک سینه یا ران مرغ را با مقداری آب و نمک روی حرارت می گذاریم تا پخته شود. سعی کنید در آخر مقداری از آب مرغ را نگه دارید.
2. در این فاصله که مرغ پخته می شود، پیاز را خلالی خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبک شود. بعد هم هویج های خلالی شده را اضافه کرده و حدود پنج دقیقه با شعله ملایم تفت می دهیم تا هویج کمی سرخ شود.
3. وقتی که مرغ به خوبی پخته شد، آن را ریش ریش می کنیم یا به شکل مکعبی کوچک خرد می کنیم. سپس مرغ را هم به هویج اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم.
4. در این مرحله مقداری نمو زردچوبه، دارچین، زعفران، آبلیمو و آب مرغ به مواد اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم. حرارت را کم کرده و درب ظرف را می گذاریم و صبر می کنیم مواد به خوبی به خورد هم برند و آب مرغ کشیده شود.
5. در ادامه برای آبکش کردن برنج، در یک قابلمه مقداری آب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد از جوشیدن آب، آب برنج را خالی کرده و برنج را در آب جوش می ریزیم و مقداری هم نمک می ریزیم تا چند دقیقه ای بجوشد و برنج مغز پخت شود.
6. به برنج در حال جوشیدن یک قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم تا برنج مان دون دون شود و شفته نشود. برنج را چک می کنیم، اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دادیم و مغز آن سفت نبود، آن را آبکش می کنیم. بعد از آبکش کردن مقداری هم آب ولرم روی برنج می ریزیم تا لیزی آن گرفته شود.
7. در انتها مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم و برای ته دیگ پلو، یک تکه نان یا سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه می گذاریم. بعد به ترتیب از برنج و مواد آماده شده به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. حتما مقدار از مواد مرغ و هویج برای تزیین روی پلو نگه دارید.
8. در آخر هم دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم و حدود یک ساعت زمان می دهیم تا هویج پلوی ما خوب دم بکشد. بعد از دم کشیدن، پلو را در دیس می کشیم و روی آن را با زرشک و موادی که نگه داشتیم، تزیین می کنیم و همراه با سالاد یا ترشی دلخواه سرو می کنیم.