طرز تهیه برنج کته ای خوشمزه و قالبی با طعم عالی
برنج کته ای یکی دیگر از روشهای پخت برنج است. در نگاه اول شاید درست کردن برنج کته کار ساده و آسانی به نظر برسد، اما درست کردن یک کته خوب و عالی زیاد هم راحت نیست. اگر در درست کردن برنج کته مهارت نداشته باشیم، برنج کاملا به هم چسبیده، له یا سفت می شود.
اما زیاد جای گرانی نیست، چون ترفندهای ساده و مهمی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید برنج کته را به شکل قد کشیده، خوش شکل و خوش طعمی بپزید. برای درست کردن برنج کته ای از هر نوع برنجی می توان استفاده کرد. اما برای اینکه کته شما عطر و طعم خوبی داشته باشد، بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید. در ادامه با آموزش طرز تهیه برنج کته ای قالبی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برنج کته ای - 4 نفر | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
1. برای درست کردن برنج کته، ابتدا برنج را خوب می شوییم و آن را به مدت 10 دقیقه در آب خیس می کنیم. برای برنج ایرانی ۱۰ دقیقه خیس خوردن کافی است، اما اگر از برنج هندی استفاده می کنید، باید نزدیک ۲۰ دقیقه آن را خیس کنید.
2. بعد از شستن و خیس کردن برنج، یک قابلمه تفلون یا نچسب برمی داریم، آب برنج را خالی کرده و برنج را داخل قابلمه می ریزیم. دقت داشته باشید که قابلمه ای را انتخاب کنید که برنج شما تنها یک سوم آن را پر کند. چون اگر قابلمه زیاد بزرگ یا کوچک باشد، کته شما شفته می شود.
3. مرحله اصلی اضافه کردن مقدار درست آب به برنج است. در این مرحله برنج شسته شده را به شکل یکدست ته قابلمه صاف می کنیم، بعد انگشتمان را روی سطح برنج گذاشته و شروع به اضافه کردن آب می کنیم. آنقدری آب می ریزیم که آب تا یک بند انگشت برسد.
4. دقت داشته باشید که برای برنج ایرانی آب به اندازه یک بند انگشت روی برنج باشد. اما اگر از برنج هندی استفاده می کنید، یک و نیم بند انگشت آب اضافه کنید. چون برنج هندی باید زیاد بجوشد، برای همین آب بیشتری لازم است.
5. سپس به مقدار لازم نمک و روغن به برنج اضافه می کنیم. دقت کنید که مقدار روغن زیاد نباشد، چون روغن زیاد باعث شفته شدن برنج می شود. تقریبا به ازای 4 پیمانه برنج، دو قاشق غذاخوری روغن کافی است. بعد قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم بجوش بیاید.
6. وقتی برنج به جوش آمد و چند دقیقه ای جوشید، حرارت را کم می کنیم و دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم تا حدود نیم ساعت بماند و برنج به خوبی دم بکشد. اگر می خواهید برنج شما ته چین داشته باشد، بگذارید کمی بیشتر روی حرارت بماند تا کف برنج طلایی و سرخ شود. بعد به راحتی آن را در دیس برگردانید و با خورشت دلخواه سرو کنید.
سعی کنید برای خیس کردن برنج از آب گرم استفاده نکنید، چون باعث له شدن برنج در طول پخت می شود.