طرز تهیه برنج آبکش خوشمزه و مجلسی ایرانی با ته دیگ نان
برنج آبکش یکی از روش های ساده اما مهم برای پخت برنج است که پایه و اساس همه غذاهایی است که با برنج درست می شوند. اگر شما طرز تهیه برنج آبکش را بلد باشید، می توانید به راحتی همه پلوها را درست کنید. برنج را می توان به دو روش آبکش و کته درست کرد که ما در این آموزش روش پخت برنج آبکش را به شما آموزش می دهیم تا در کنار انواع خورشت ها یا برای تهیه انواع پلوها استفاده کنید.
برخی افراد برای زیبایی سفره های خود، برنج را به شکل قالبی هم درست می کنند و آن را با زرشک و زعفران هم تزیین می کنند که ظاهر زیبایی دارد. در ادامه با آموزش طرز تهیه برنج آبکش مجلسی با ته دیگ نان با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برنج آبکش 4 نفر | |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
آب | حدود 1 لیتر |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نان یا سیب زمینی برای ته دیگ | به مقدار لازم |
زرشک و زعفران برای تزیین | به میزان دلخواه |
1. برای تهیه برنج آبکش اول از همه باید برنج را پاک کرده و چند بار بشوییم. بعد با مقداری آب و حدود 2 قاشق نمک چند ساعتی آن را خیس کنیم.
2. سپس قابلمه مورد نظر را تا نیمه پر از آب می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد. سعی کنید از قابلمه تفلون یا نچسب استفاده کنید تا ته دیگ آن نچسبد.
3. بعد از جوشیدن آب قابلمه، آب برنج را خالی کرده و برنج را در آب جوش می ریزیم و مقداری هم نمک می ریزیم تا چند دقیقه ای بجوشد و برنج مغز پخت شود. هر از گاهی کف برنج را می گیریم.
4. به برنج در حال جوش، یک تا دو قاشق غذاخوری هم روغن اضافه می کنیم تا برنج ما دون دون شود و حالت شفتگی نداشته باشد.
5. هر از گاهی یکی دو تا دانه برنج را بردارید و چک کنید، اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دادید و مغز آن سفت و خشک نبود، آن را آبکش کنید. بعد از آبکش کردن مقداری آب ولرم روی برنج می ریزیم تا شوری و لیزی آن گرفته شود.
6. در انتها مقداری روغن کف قابلمه میریزیم و یک تکه نان به اندازه کف قابلمه ته آن می گذاریم و برنج را روی نان می ریزیم. در آخر هم سعی کنید اطراف برنج را به شکل مخروطی بالا ببرید تا برنج خوب دم بکشد.
7. قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم و حدود نیم الی یک ساعت صبر می کنیم تا برنج خوب دم بکشد .
8. بعد از دم کشیدن برنج، روی آن مقدار کمی روغن یا کره آب شده می ریزیم و در دیس می کشیم و روی آن را با زرشک و زعفران تزیین می کنیم و با خورشت دلخواه سرو می کنیم.
اگر می خواهید از ته دیگ سیب زمینی استفاده کنید، یک یا دو عدد سیب زمینی را پوست گرفته و به شکل حلقه ای برش می زنیم و کف قابلمه می چینیم. بعد برنج را روی آن می ریزیم و می گذاریم تا دم بکشد.