طرز تهیه نان سبزیجات خوشمزه و محلی به روش مخصوص
نان سبزیجات از نان های خوشمزه و معروف محلی در ایران می باشد و برای مواد میانی آن از سبزیجات خشک استفاده می کنیم و برای همین به این نام معروف شده است. در ادامه با طرز تهیه نان سبزیجات خوشمزه به روش مخصوص با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان سبزیجات | |
---|---|
شیر ولرم | نصف لیوان |
پودر خمیر مایه | 1 قاشق مرباخوری |
شکر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
آرد نانوایی یا آرد شیرینی پزی | 300 گرم - حدود کمتر از 2 لیوان |
مراحل طرز تهیه نان سبزیجات
مرحله 1
برای درست کردن نان سبزیجات خوشمزه ابتدا یک قاشق شکر را با شیر ولرم مخلوط می کنیم. بعد پودر خمیر مایه را اضافه کرده و درب آن را می گذاریم تا به مدت 10 دقیقه بماند و به عمل آید.
مرحله 2
در یک ظرف دیگر تخم مرغ، زوغن مایع، نمک و خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن و یکدست کردن مواد، آرد الک شده را کم کم اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله 3
توجه کنید میزان گفته شده آرد تقریبی است و باید آن را کم کم و تا جایی اضافه کنید که خیمر به دست نچسبد. حواستون باشد آرد زیادی بافت نان ها را سفت و سنگین می کند.
مرحله 4
خمیر آماده شده را به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم و یا اینکه آن را دو سه دقیقه ای ورز بدهید و بعد آن را 100 بار به سطح کار بکوبید تا حسابی نرم و لطیف شود.
مرحله 5
خمیر آماده شده را چانه بزرگ می گیریم و داخل یک کاسه تمیز که خیلی جزئی آن را با روغن چرب کردیم قرار می دهیم و روی آن را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا به مدت 1 ساعت در یک محیط نسبتاً گرم استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله 6
بعد از استراحت پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و از خمیر چانه هایی به اندازه دلخواه می گیریم و هر چانه را با دست باز می کنیم و وسط آن ها سبزیجات خشک می گذاریم و دوباره چانه ها را جمع می کنیم. به جای سبزیجات می توانید پنیر هم بگذارید کاملا دل به خواهی است.
مرحله 7
البته می توانید سبزیجات را به کل خمیر اضافه کنید و بعد شروع به چانه کردن بکنید. کاملا اختیاری است. سپس بر روی چانه های آماده شده پارچه تمیز می کشیم تا این بار خمیر به مدت 20 دقیقه استراحت دوم را بکند.
مرحله 8
بعد از استراحت دوم، روی چانه ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال می کنیم و برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 190 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند. حتما یک ظرف حاوی آب جوش داخل فر بگذارید این کار در لطافت نان ها خیلی تأثیر دارد.
مرحله 9
بعد از اینکه نان های سبزیجات مون کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بر روی توری قرار می دهیم تا کامل خنک شوند. سپس به همراه پنیر یا کره و مربا برای صبحانه و عصرانه سرو می کنیم.