طرز تهیه نان شیرمال تابه ای خوشمزه و سنتی بدون فر
نان شیرمال تابه ای یکی از انواع نان های سنتی و خوشمزه است که بدون فر و در تابه پخته می شود. این نان بافت نرم و رویه براق و شیرینی دارد و برای وعده صبحانه و عصرانه یا یک میان وعده خوشمزه عالی است. در ادامه با طرز تهیه نان شیرمال تابه ای خوشمزه و سنتی بدون فر با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان شیرمال تابه ای | |
---|---|
آرد | 2 تا 3 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر ولرم | 1 لیوان |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق سوپ خوری |
روغن مایع | 2 قاشق سوپ خوری |
شکر | 3 تا 5 قاشق سوپ خوری |
نمک | 1 پنس |
مواد رومال نان شیر مال تابه ای | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 1 قاشق سوپ خوری |
زعفران | 1 قاشق چای خوری |
کنجد برای تزیین | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه نان شیرمال تابه ای
مرحله اول
برای درست کردن نان شیر مال، ابتدا تخم مرغ، شیر ولرم، شکر، خمیر مایه، نمک و روغن مایع را در ظرفی ریخته و مخلوط می کنیم. بعد کم کم آرد را اضافه می کنیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
مرحله دوم
حدود ده دقیقه خمیر را ورز می دهیم تا یکدست و لطیف شود. خمیر آماده شده را در کاسه ای چرب شده قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم تا یک ساعتی در دمای محیط بماند و حجمش دو برابر شود.
مرحله سوم
بعد از یک ساعت خمیر را برمی داریم و خیلی کم آن را ورز می دهیم تا پف خمیر گرفته شود.
مرحله چهارم
حالا کف تابه را با مقدار کمی روغن چرب می کنیم و کل خمیر را داخل تابه پهن می کنیم یک ربع صبر می کنیم تا خمیر استراحت کند. بعد از یک ربع روی خمیر را با مواد رومال مخلوط شده رومال می کنیم و روی آن کنجد و سیاه دانه می پاشیم.
مرحله پنجم
در انتها شعله پخش کن را ۱۰ دقیقه روی حرارت زیاد می گذاریم تا داغ شود. بعد تابه خمیر را روی شعله پخش کن می گذاریم و حرارت را کم می کنیم. روی تابه کم کنی می گذاریم و حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر می کنیم تا خمیر با حرارت ملایم پخته شود و زیرش طلایی شود.
مرحله ششم
در آخر اگر احساس کردید روی نان پخته شده و به دست نمی چسبد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نان هم طلایی شود. نان پخته شده را از تابه برداشته و در ظرف سرو می گذاریم. در صورت تمایل می توانید این نان را به صورت داغ با عسل رقیق یا شهد رومال کنید.