طرز تهیه نان روستایی خوشمزه و حرفه ای برای صبحانه
نان روستایی از نان های خوشمزه و معروف خانگی می باشد و معمولا آن را با مواد و رسپی های متفاوتی در روستاهای مختلف درست می کنند. در ادامه با طرز تهیه نان روستایی خوشمزه و حرفه ای با شیر برای صبحانه با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان روستایی | |
---|---|
آرد | 4 لیوان |
آب ولرم | یک و نیم لیوان |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
روغن زیتون برای جمع کردن خمیر | 1 قاشق غذاخوری |
خمیر مایه تازه یا خیس | نصف بسته - 21 گرم یا 1 قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه خشک |
مراحل طرز تهیه نان روستایی
مرحله 1
برای درست کردن نان روستایی اگر از پودر خمیر مایه خشک معمولی استفاده می کنید باید اول آن را فعال کنید. برای این کار داخل یک ظرف گود مانند آب ولرم و پودر خمیر مایه را می ریزیم و یک قاشق مرباخوری شکر بهش اضافه کرده و کمی آن را هم می زنیم.
مرحله 2
بعد روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه در یک جای نسبتاً گرم بهش استراحت می دهیم تا سطحش حباب بزند و فعال شود. بعد از فعال شدن نمک و آرد را کم کم اضافه کرده و ورز می دهیم.
مرحله 3
اما اگر از خمیر مایه تازه یا پودر خیمر مایه فوری استفاده می کنید در این صورت داخل یک ظرف گود مانند آب ولرم و خمیر مایه تازه یا فوری را می ریزیم و هم می زنیم. بعد کم کم آرد و نمک را اضافه کرده و مخلوط می کنیم. بعد از اینکه خمیر جمع شد آن را با دست ورز می دهیم.
مرحله 4
با هر دو روش بالا می توانید خمیر را آماده کنید فرقی نمی کند. بعد از اینکه به این مرحله رسیدید برای جمع شدن بهتر خمیر روی آن روغن زیتون می ریزیم و خمیر را جمع می کنیم.
مرحله 5
خمیر آماده شده را چانه بزرگ می گیریم و روی آن را می پوشانیم و در یک محیط نسبتاً گرم بهش استراحت می دهیم تا به عمل آید.
مرحله 6
در نهایت خمیر آماده شده را روی میز کاری که آرد پاشی کردیم انتقال می دهیم و خمیر را با روش تا زدن گرد می کنیم و در نهایت جمع می کنیم.
مرحله 7
حالا داخل یک قابلمه چدنی که دسته هایش هم چدن یا نسوز است آرد فراوان می پاشیم و خمیر جمع شده و گرد را داخلش قرار می دهیم و درب قابلمه را می بندیم و به مدت نیم ساعت در محیط بهش استراحت می دهیم تا پف کند و حجیم شود.
مرحله 8
در انتها روی خمیر مقداری آرد می پاشیم و با چاقو رویش یک برش عمیق می اندازیم و برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 250 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه با درب بسته می گذاریم تا بپزد. درب قابلمه هم باید نسوز باشد.
مرحله 9
بعد از 20 دقیقه درب قابلمه را برمی داریم و حرارت فر را روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و به مدت 15 دقیقه دیگر با این دما می پزیم تا سطحش طلایی و برسته شود.
مرحله 10
توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت نان را بررسی کنید. برای فر گازی بهتر است چند دقیقه آخر پخت گریل بالای فر را روشن کنید تا روی نان هم کامل بپزد و برشته شود.
مرحله 11
بهتر است یک ظرف حاوی آب جوش داخل فر قرار بدهید. همچنین بهتر است قابلمه را مستقیم را کف فر قرار ندهید و طبقه فلزی فر را روی طبقه پایین قرار بدهید و تا یک طبقه فاصله باشد.
مرحله 12
پس از اینکه نان پخت آن را از فر بیرون می آوریم و بعد از اینکه کمی از داغی افتاد آن را از قابلمه بیرون می آوریم و بر روی توری قرار می دهیم تا کامل خنک شود.