طرز تهیه آش شله قلمکار خوشمزه و نذری به روش مشهدی
آش شله قلمکار یکی از آش های خوشمزه سنتی و معروفی است که در مناسبت های مذهبی آن را به عنوان نذری درست می کنند. این آش خوشمزه بسیار مقوی و پرطرفدار است. برای پخت این آش می توانید آن را بدون گوشت هم طبخ کنید. در ادامه با طرز تهیه آش شله قلمکار خوشمزه و نذری به روش مشهدی با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار | |
---|---|
عدس | یک و نیم پیمانه |
گندم | یک و نیم پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا سفید | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز | 1 پیمانه |
لوبیا چیتی | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
گوشت گوساله | 1 کیلوگرم |
مرزه و ترخون | حدود 2 کیلو |
آب قلم گوسفند | حدود 1 لیتر |
پیاز داغ | 1 پیاله |
روغن کرمانشاهی یا لادن طلایی | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل دستور تهیه آش شله قلمکار
مرحله اول
برای درست کردن این آش، ابتدا از یک روز قبل همه حبوبات را به صورت جداگانه با مقداری آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. مرزه و ترخون را هم بعد از پاک کردن خرد می کنیم .سبزی را شسته و کنار می گذاریم تا آب آن کامل خشک شود.
مرحله دوم
سپس برای پخت آش، ابتدا گوشت را خرد کرده و با مقدای آب روی حرارت می گذاریم تا کامل پخته شود. نخود و لوبیاهای خیس شده را هم جداگانه آبپز می کنیم.
مرحله سوم
بعد از اینکه گوشت پخته شد، آن را ریش ریش می کنیم. نخود و لوبیای پخته شده را هم آبکش کرده و با گوشت کوب برقی یا دستی کامل له می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
گندم خیس شده را هم جداگانه می پزیم و بعد از پخت آن را هم چرخ می کنیم یا با گوشت کوب له می کنیم و آن را هم کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
حالا در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد سبزی خرد شده را بهش اضافه می کنیم. بعد از یک ربع، برنج خیس شده را هم به قابلمه می ریزیم تا چند دقیقه ای بجوشد و پخته شود.
مرحله ششم
بعد نخود و لوبیاهای له شده را به قابلمه آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا در آب آش باز شوند. سپس گندم له شده را ابتدا در مقداری آب حل می کنیم و با چنگال آن را کامل باز می کنیم و در چندین مرحله به آش اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که به هیچ عنوان گندم له شده را یک دفعه داخل آش نریزید، چون باعث می شود گلوله شود و آش خراب می شود.
مرحله هشتم
از این مرحله به بعد مدام باید آش را هم بزنید، در غیر این صورت آش ته می گیرد و خراب می شود. در حین هم زدم پیازداغ، گوشت ریش ریش شده و آب قلم را هم به آش می ریزیم و هم می زنیم.
مرحله نهم
بعد از کمی جوشیدن نمک، زردچوبه، فلفل، زعفران و کمی روغن به آش اضافه می کنیم و با حرارت کم آش را هم می زنیم تا به آرامی بجوشد و کاملا جا بیفتد.
مرحله دهم
بعد از اینکه آش کامل جا افتاد، حرارت را خاموش کرده و آش را در ظرف می کشیم. روی آش را می توانید با پیاز داغ تزیین کنید.