طرز تهیه آش آلو تبریزی خوشمزه و ترش با لپه و رشته
آش آلو ترش قرمز یکی از آش های خوشمزه و سنتی است که در مناطق مختلف آن را با دستورات و مواد متفاوتی درست می کنند. مثلا برخی افراد این آش را با مرغ و برخی با گوشت قلقلی درست می کنند. ما در این دستور آش آلو را با مرغ درست کردیم که خوشمزه تر است. آش آلو به خاطر داشتن سبزیجات تازه و آلو، خاصيت زيادی دارد و برای وعده افطار هم بسیار مقوی است. تهیه این آش بسیار راحت و آسان است و برای فصل زمستان هم غذای مناسبی است. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش آلو با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش آلو برای 4 نفر | |
---|---|
برنج | ۱ پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
آلو ترش قرمز | نصف پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سينه مرغ | یک تکه با استخوان |
جعفری، گشنیز و شويد | ۱ پیمانه |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
رشته آش | نصف پیمانه |
1. برای درست کردن آش آلوی خوشمزه ابتدا باید لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس می کنیم. حالا برای پختن این آش اول پياز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت می دهیم تا سرخ شود. بعد هم زردچوبه را اضافه کرده و تفت می دهیم. توجه داشته باشید که برای اين آش از زردچوبه بيشتری استفاده می شود.
2. سپس سینه ی مرغ را به همراه لپه و برنج خیس شده به پیاز داغ اضافه می کنیم و بعد به اندازه لازم آب می ریزیم تا مواد آش با حرارت ملایم پخته شوند.
3. وقتی که مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج می کنیم و به تکه های ریز خرد می کنیم و دوباره به قابلمه آش برمی گردانیم. در اين مرحله نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم.
4. بعد از پخته شدن لپه و برنج، آلو و سبزیجات خرد شده را هم به آش اضافه می کنیم و درب قابلمه رو می بندیم. در یک ربع آخر پخت رشته آش را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش با حرارت کم بجوشد و خوب جا بیفتد.
5. در انتها وقتی که آش خوب جا افتاد، از روی حرارت برمی داریم و در ظرف می کشیم و روی آن را با پیازداغ تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش آلو خوشمزه و خانگی لذت ببرید.