طرز تهیه آش دوغ خوشمزه و تبریزی با طعم عالی
آش دوغ یکی از آش های ترش و خوشمزه ای است که طرفداران زیادی در سر تا سر ایران دارد. این آش سنتی برای شبهای سرد زمستان و همچنین به عنوان یک عصرانه خوشمزه برای دورهمی هایمان مناسب است. آش دوغ تبریزی، ملایری، شیرازی، ارومیه، اردبیل، سرعین و بختیاری از مشهورترین آش های دوغ در ایران می باشد و در برخی از این دستورها این آش را با رشته و بدون دوغ هم درست می کنند. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش دوغ تبریز با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم تهیه آش دوغ - 4 نفر | |
---|---|
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد برنج یا آردسفید | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
دوغ ترش | ۲ لیتر |
نمک | به میزان لازم |
تره و گشنیز | ۰۰ گرم |
۲ نخود پخته | ۲۵۰ گرم |
1. برای درست کردن این آش باید نخود را از شب قبل با مقداری آب ولرم خیس کنیم. حالا برای پختن آش ابتدا نخود خیس شده را با مقداری آب داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا بپزد.
2. سپس داخل قابلمه دیگری برنج نیم دانه را خوب شسته و آبکش می کنیم. بعد 1 عدد تخم مرغ، آرد و سیر رنده شده را هم به برنج اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
3. در ادامه دوغ را هم بهش اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا می گذاریم و مرتب هم می زنیم تا به جوش بیاید. توجه داشته باشید که تخم مرغ و مرتب هم زدن آش باعث می شود که دوغ نبرد.
4. بعد از اینکه آش به جوش آمد، نیم ساعت صبر می کنیم تا برنج بپزد. اگر دوغ شما خیلی غلیظ و ترش بود، می توانید دو لیوان آب به آش اضافه کنید.
5. حالا سبزی آش و نخود پخته شده را با مقداری نمک به آش اضافه می کنیم و یک ساعت صبر می کنیم تا آش با حرارت کم بپزد و خوب جا بیفتد.
6. در انتها برای تزیین روی آش یک عدد پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم و با مقداری روغن سرخ کرده و مقداری نعنا خشک می ریزیم و روی آش را با آن تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش دوغ خوشمزه و سنتی تبریز لذت ببرید.
برای تهیه این آش اگر فرصت خیساندن نخود را ندارید، می توانید از نخود آماده که در فریزر دارید، استفاده کنید.