طرز تهیه آش جو ساده لعاب دار و خوشمزه مجلسی با کشک
آش جو یک از آش های خوشمزه و پرطرفدار ما ایرانیان است. این آش سنتی یکی از ساده ترین آش ها به شمار می رود اما در عین حال بسیار مقوی و پر خاصیت است. آش جو مانند آش رشته از جمله غذاهایی است که در ایران برای نذری دادن آن را درست می کنند و مواد اصلی تشکیل دهنده آن حبوبات و سبزی آش هستند. آش جو در جاهای مختلف کشور روشهای پخت متفاوتی دارد. مثلا آش جو را می توان با گوشت و حتی بدون گوشت درست کرد. یا نمونه های دیگری مثل آش جو با جو پرک، آش جو با سیرابی، آش جو با سبزی خشک. در ادامه با آموزش طرز تهیه آش جو مجلسی با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش جو با کشک | |
---|---|
سبزی آش | 100 گرم |
پیاز متوسط | 3 عدد |
جو پوست کنده | 1 پیمانه |
نخود خام | یک دوم پیمانه |
لوبیا خورشتی خام | یک دوم پیمانه |
آب قلم گوسفند | 4 پیمانه |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
کشک غلیظ | نصف پیمانه |
1. در ابتدا برای شروع کار نخود، لوبیا و جو را از چند ساعت قبل جداگانه با مقداری آب خیس می کنیم. برای جو حدود دو ساعت خیس خوردن کافی است. بعد از خیس شدن، هر کدام را جداگانه روی حرارت می گذاریم تا پخته و آبپز شوند.
2. حالا برای پخت آش، ابتدا پیازها را خلالی خرد می کنیم و در یک قابلمه با مقداری روغن روی حرارت می گذاریم تا سرخ شود. بعد اینکه پیازها طلایی شد، مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و کمی با پیازداغ تفت می دهیم.
3. در ادامه سبزی آش را که از قبل ساطوری خرد کردیم، به همراه حبوبات پخته شده به قابلمه اضافه می کنیم و مقداری هم آب و آب قلم می ریزیم تا با هم بجوشند و پخته شوند. فقط گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
4. در این فاصله که آش در حال پخت هست، یک عدد پیاز را با مقداری روغن سرخ کرده و بهش نعنا خشک اضافه می کنیم. وقتی که آش پخته شد، پیاز و نعنا داغ را همراه با کشک به آش اضافه می کنیم.
5. در انتهای پخت هم برای اینکه آش لعابدار شود، 2 قاشق آرد و مقداری زعفران را در كمی روغن داغ تفت داده و به آش اضافه كنید تا هم مزه بسیار خوبی پیدا كند و هم لعابدار شود.
6. بعد از ریختن آرد، آش که کمی جوشید و قوام آمد، از روی حرارت برمی داریم و در ظرف می ریزیم. می توانید مقداری از پیاز و نعنا داغ را نگه دارید و در انتها روی آش را تزیین کنید.
سعی كنید آش خیلی آبکی نباشد و اینکه اگر می توانید حتما از آب قلم استفاده کنید، چون طعم آش واقعا فوق العاده می شود.