طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه و نارنجکی به روش قنادی
نان خامه ای از معروف ترین و خوشمزه ترین شیرینی های خامه ای می باشد و طعم بی نظیر و فوق العاده ای دارد. شما می توانید نان خامه ای را به صورت خانگی در فر و حتی بدون فر هم به عنوان شیرینی عید درست کنید. در ادامه با طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه و نارنجکی به روش قنادی با سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی نان خامه ای | |
---|---|
آب | 2 لیوان |
آرد | 1 لیوان |
کره | 50 گرم |
نمک | یک پنس |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
خامه قنادی زده شده | 300 تا 400 گرم |
مراحل طرز تهیه شیرینی نان خامه ای
مرحله اول
برای درست کردن نان خامه ای خوشمزه ابتدا در یک تابه آب، کره، نمک و شکر را ریخته و روی حرارت می گذاریم تا آب سریع به جوش آید.
مرحله دوم
وقتی آب به جوش آمد همه آرد را یک باره اضافه کرده و به شروع به هم زدن کنید تا آب تبخیر و آرد جمع شده و گلوله شود.
مرحله سوم
در این مرحله باید خمیر را داغ بزنید! برای این کار به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم به صورت مرتب خمیر را داخل تابه پهن و جمع کنید.
مرحله چهارم
پس از 15 دقیقه خمیر را از روی حرارت برمی داریم و 10 دقیقه کنار می گذاریم تا از داغی بیفتد.
مرحله پنجم
در ادامه تخم مرغ ها را در یک ظرف می شکنیم و کمی با چنکال هم می زنیم تا حالت لختگی شان از بین برود.
مرحله ششم
سپس خمیر را داخل کاسه همزن قرار می دهیم و تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. موقع اضافه کردن آخرین تخم مرغ، وانیل را هم اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
حالا سینی فر را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید و بعد روی کاغذ روغنی هم چرب کنید. بغد خمیر آماده شده را داخل قیفی که ماسوره بامیه گذاشتیم ریخته و داخل سینی به صورت دورانی یا شکوفه پایپ می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد روشن می کنیم و به مدت نیم ساعت صبر می کنیم تا حسابی گرم شود چون در این حالت نان خامه ای ها خیلی صاف و بهتر خواهد شد. نگران نان خامه ای ها نباشید چون تا یک ساعت هم می تواند بیرون بماند.
مرحله نهم
حالا سینی حاوی نان خامه ای ها را برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 220 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بگذارید تا بپزد.
مرحله دهم
پس از 15 دقیقه دما را روی 190 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و 15 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا روی نان ها ترک بخورد و حسابی پف کند.
مرحله یازدهم
برای پخت در فر برقی در 10 دقیقه اول حرارت 200 درجه باشد و بعد حرارت را 180 درجه بکنید و صبر می کنیم تا به مدت 25 دقیقه با این حرارت بپزد.
مرحله دوازدهم
توجه کنید در مدت زمان پخت به هیچ وجه درب فر را باز نکنید چون در این صورت پف نان ها می خوابد. بعد از اینکه نان ها کامل پختند با یک سیخ چوبی روی همه نان ها سوراخ کوچکی ایجاد می کنیم تا هوای داخل نان ها هم خارج شود.
مرحله سیزدهم
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نان خامه ای، خامه قنادی را داخل قیف با ماسوره ساده می ریزیم و بعد ته نان ها را با چاقو سوراخ کوچکی ایجاد می کنیم و خامه را از ته داخل نان ها می ریزیم.
مرحله چهارم
برای تزیین نان خامه ای می توانید مقداری شکلات تخته ای را روی بخار کتری آب قرار بدهید تا ذوب شود. بعد روی نان ها را با شکلات آب شده تزیین کنید.
نکات تهیه نان خامه ای
توضیحات تکمیلی داغ زدن خمیر
مرحله داغ زدن خمیر نان خامه ای خیلی مهم است و باید خیلی خوب انجام دهید چون در غیر این صورت آب اضافی در خمیر می ماند و باعث می شود نان ها خوب پف نکند.
بعد از داغ زدن خمیر، اگر قاشقی را مرکز خمیر فرو کنیم باید به حالت ایستاده در خمیر بماند و کج نشود.
اضافه کردن تخم مرغ
مرحله مخلوط کرن تخم مرغ با خمیر خیلی مهم است و باید دقت کنید که خمیر داغ نباشد و ولرم باشد تا مانع پخت تخم مرغ و عدم پف نان ها شود. همچنین باید تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن کمی بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.