طرز تهیه کیک سه شیر خوشمزه و خانگی به روش ترکیه ای
کیک سه شیر از کیک های خوشمزه و معروف قنادی می باشد و معمولا به عنوان کیک پایه برای کیک های تولد و ... ازش استفاده می شود. این کیک با سه شیر (شیر معمولی + شیر غلیظ + شیر عسلی) درست می شود و به همین دلیل به این نام معروف شده است. در ادامه با طرز تهیه کیک سه شیر طرز تهیه کیک سه شیر خوشمزه و خانگی به روش ترکیه ای با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک کیک سه شیر | |
---|---|
آرد | ۲۴۰ گرم یا 2 پیمانه |
تخم مرغ | 5 عدد |
شیر | نصف پیمانه - 120 میلی گرم |
شکر | یک و یک چهارم پیمانه - 250 گرم |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | سه چهارم قاشق چای خوری |
وانیل | 2 قاشق چای خوری |
مواد لازم سه شیر | |
---|---|
شیر معمولی | 1 پیمانه |
شیر تبخیر شده یا شیر غلیظ | 1 پیمانه |
شیر عسلی | یک قوطی کوچک |
مراحل طرز تهیه کیک سه شیر
مرحله 1: آماده سازی مواد اولیه
برای درست کردن کیک سه شیر خوشمزه ابتدا باید همه مواد را از یخچال بیرون بیاوریم تا به دمای محیط برسند. زرده و سفیده تخم مرغ ها را تا سرد هستند جدا می کنیم.
آرد و بکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. فر را هم با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله 2: هم زدن سفیده با شکر
حالا برای شروع در یک کاسه مناسب، سفیده تخم مرغ ها را به همراه نصف شکر، با دور تند همزن برقی می زنیم تا فرم بگیرد و به صورت قله ای ایستاده دربیاد به طوری که وقتی ظرف را برمی گردانیم بیرون نریزد.
مرحله 3: هم زدن زرده ها
در یک کاسه دیگر زرده ها را به همراه نصف باقی مانده شکر و با دور تند همزن برقی می زنیم تا کرمی رنگ و کشدار شود.
مرحله 4: اضافه کردن شیر و وانیل
در ادامه شیر و وانیل را هم به ظرف زرده اضافه می کنیم و 1 دقیقه دیگر خوب می زنیم تا مواد یکدست شود. حالا همزن را کنار می گذاریم و ادامه کار را با لیسک انجام می دهیم.
مرحله 5: اضافه کردن مواد خشک
سپس مواد خشک الک شده شامل آرد و بکینگ پودر و نمک را در دو مرحله به ظرف زرده ها اضافه می کنیم و این بار با لیسک مواد را فولد می کنیم. یعنی در یک جهت و به صورت دورانی هم می زنیم.
مرحله 6: اضافه کردن سفیده به زرده
در این مرحله سفیده های فرم گرفته را در سه مرحله اضافه کرده و با لیسک خوب فولد می کنیم تا مایه کیک ما آماده پخت شد. به اندازه فولد کنید هم زدن بیشتر باعث می شود پف سفیده ها بخوابد.
مرحله 7: ریختن مواد درون قالب
حالا قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتیم کاغذ روغنی می اندازیم و کف و دیوارهای آن را با روغن جامد کمی چرب می کنیم. سپس مایه کیک را درون قالب ریخته و کف قالب را چند باری به آرامی به سطح کار می کوبیم تا حباب های اضافی آن خارج شود. من از قالب 20 در 30 استفاده کردم.
مرحله 8: پختن کیک سه شیر
در نهایت کیک را برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 25 تا 30 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله 9: بررسی پخت کیک سه شیر
توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت کیک سه شیر را زیر نظر داشته باشید. برای اطمینان از پخت کیک می توانید سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو کنید اگر مواد بهش نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخته است.
مرحله 10: خارج کردن کیک از قالب
بعد از اینکه کیک کامل پخت آن را از فر بیرون می آوریم و ابتدا صبر می کنیم تا هم دمای محیط شود. سپس کیک را بعد از خنک شدن، داخل همان قالب خودش برعکس می کنیم تا رویه کیک که گنبدی هست زیر قرار بگیرد و سطح روش صاف باشد. در فاصله ای که کیک خنک می شود سس سه شیر را درست می کنیم.
مرحله 11: درست کردن سس سه شیر
برای این کار هر سه شیر گفته شده شامل شیر تبخیر شده یا غلیظ، شیر عسلی و شیر معمولی را در یک ظرف مناسب ریخته و خوب هم می زنیم تا ترکیب شوند.
برای درست کردن شیر غلیظ، دو و نیم لیوان شیر معمولی را داخل یک ظرف ریخته و روی بخار کتری آب قرار می دهیم تا به روش بن ماری، 60 درصد از آبش را از دست بدهد و حدود 1 لیوان شیر باقی بماند.
مرحله 12: ریختن سه شیر روی کیک
حالا روی کیک را با چنگال سوراخ می کنیم و سه شیر آماده شده را روی کیک ریخته و به مدت 4 ساعت داخل یخچال می گذاریم تا سه شیر به خورد کیک برود.
مرحله 13: تزیین کیک با خامه فرم گرفته
بعد از 4 ساعت، کیک را از یخچال بیرون می آوریم و 500 گرم خامه را فرم می دهیم و بعد روی کیک را با کمک کاردک، با خامه می پوشانیم و صاف می کنیم. در انتها در صورت تمایل روی خامه را با پودر پسته تزیین می کنیم.
نکات تهیه کیک سه شیر
در رسپی اصلی کیک سه شیر، کیک نهایی زیاد خیس و زیاد شیرین می شود. در صورتی که شما هم مثل من این مدلی دوست ندارید می تواید میزان سه شیر را کمتر بریزید. برای این کار به جای 3 لیوان سه شیر، 2 لیوان سه شیر بریزید. در این صورت بافت و شیرینی کیک عالی می شود.