طرز تهیه تاتلی شانه خوشمزه و خانگی به روش ترکیه ای اصل
تاتلی شانه از شیرینی های خوشمزه و محبوب کشور ترکیه می باشد که خیلی راحت و آسان هم درست می شود و برای سرو در کنار چایی گزینه بسیار مناسبی است. در واقع تاتلی شانه همانند باقلوا از شیرینی هایی است که شربت دارد و برای شکل دادن به آن از شانه استفاده می شود و به همین دلیل اسم آن را تاتلی شانه ای گذاشتند. در ادامه با طرز تهیه تاتلی شانه خوشمزه و خانگی به روش ترکیه ای اصل با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم تاتلی شانه | |
---|---|
آرد | 2 لیوان |
آرد سمولینا قنادی | نصف لیوان |
کره | 125 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر نارگیل | 2 قاشق غذاخوری |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
پودر قند | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری سرپر |
وانیل | کمی |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
گردوی خرد شده | نصف لیوان |
دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای شربت | |
---|---|
شکر | 2 لیوان |
آب | 3 لیوان |
زعفران دم کرده | مقداری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه تاتلی شانه
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی تاتلی شانه ای ابتدا شربت آن را آماده می کنیم. برای این کار در یک ظرف مناسب شکر، آب و زعفران را روی حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد. پس از 10 دقیقه جوشیدن، گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله دوم
در این فاصله خمیر شیرینی را درست می کنیم. برای این کار ابتدا آرد سمولینا، ماست، کره به دمای محیط رسیده، پودر نارگیل، وانیل و تخم مرغ ها را مخلوط می کنیم. یکی از زرده ها را برای رومال کنار بگذارید.
مرحله سوم
در ادامه آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و ورز می دهیم تا زمانی که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. اگر احساس کردید خمیر چسبنده است خیلی کم آرد اضافه کنید. من خودم حدود 5 دقیقه ورز دادم.
مرحله چهارم
حالا از خمیر آماده شده به اندازه یک گردو برمی داریم و آن را روی یک شانه تمیز پهن می کنیم. بعد از مواد میانی داخل آن قرار داده و لبه ها را به هم می چسبانیم به طوری که قسمت شیارداری که توسط شانه ایجاد شده بیرون بیفتد.
مرحله پنجم
سپس یک مغز گردو روی آن قرار می دهیم و کمی فشار می دهیم تا در خمیر فرو برود. حالا تاتلی های آماده شده را در سینی فر چرب شده با فاصله کنار هم می چینیم.
مرحله ششم
برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ کنار گذاشته شده را با 1 قاشق غذاخوری ماست و روغن مایع مخلوط کرده و روی تاتلی ها می مالیم و برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله هفتم
در یک دقیقه آخر پخت شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی تاتلی ها هم طلایی شود. سپس تاتلی های پخته شده را از فر بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا از داغی بیفتند.
مرحله هشتم
در این مرحله شربت ولرم شده را در یک ظرف گود مانند می ریزیم و تاتلی ها را که از داغی افتادند را درون شربت قرار داده و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله نهم
بعد از نیم ساعت شیرینی های تاتلی را زیر و کرده تا به همه تاتلی ها شربت برسد و شربت را جذب کنند. من خودم 2 ساعت در یخچال گذاشتم.
مرحله دهم
پس از اینکه شربت کامل جذب شیرینی ها شد آن ها را از یخچال بیرون می آوریم و به همراه چایی داغ سرو می کنیم. با این مقدار مواد گفته شده می توانید تعداد 20 تا 25 عدد تاتلی شانه ای خوشمزه و خانگی درست کنید.