طرز تهیه شیرینی آجیلی خوشمزه و مجلسی شیک برای عید نوروز
شیرینی آجیلی از شیرینی های خوشمزه مجلسی می باشد و هم خیلی ترد و خوشمزه است و هم ظاهر خیلی زیبا و شیکی دارد و برای پذیرایی از مهمان ها در عید نوروز به شدت پیشنهاد می شود. در ادامه با طرز تهیه شیرینی آجیلی خوشمزه و مجلسی شیک برای عید نوروز با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای لایه کراست شیرینی آجیلی | |
---|---|
کره به دمای محیط رسیده | 140 گرم |
پودر قند | 60 گرم |
زرده تخم مرغ | یک و نیم عدد |
آرد قنادی | 220 گرم |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
هل | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای رویه شیرینی | |
---|---|
مغز گردو و فندوق و بادام و پسته | جمعا 250 گرم |
خامه صبحانه | 60 گرم |
عسل | 150 گرم |
شکر | 40 گرم |
کره | 50 گرم |
زعفران ساییده | مصف قاشق چای خوری |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی آجیلی
مرحله اول: هم زدن کره و پودر قند
برای درست کردن شیرینی آجیلی ابتدا لایه کراست را درست می کنیم. برای این کار کره و پودر قند را به مدت 2 دقیقه با همزن برقی می زنیم تا سبک شود.
مرحله دوم: اضافه کردن زرده و وانیل
بعد زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و دوباره در حد مخلوط شدن هم می زنیم. از این مرحله به بعد باید دورگیری ظرف را به صورت مرتب انجام بدهید تا بعدا شیرینی ها بوی بد زحم تخم مرغ ندهند.
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
حالا همزن را کنار می گذاریم و آرد را در سه مرحله به موادمون اضافه می کنیم و با لیسک آرد را به خورد مواد می دهیم و در نهایت کمی ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی درست شود. برای جمع شدن بهتر خمیر می توانید 2 قاشق غذاخوری آب هم اضافه کنید.
توجه کنید این خمیر خودش چسبندگی دارد پس سعی نکنید با اضافه کردن آرد بیشتر، چسبندگی آن را بگیرید. همچنین حواستون باشد این خمیر به خاطر کره ای که دارد نباید زیاد ورز بدهید چون به روغن می افتد و موقع پخت سفت می شود.
مرحله چهارم: ریختن مواد درون قالب
برای این کار ابتدا کف قالب 20 در 30 خود فویل می اندازیم به طوری که کمی از لبه ها بالاتر برود. بعد خمیر را کف قالب به قطر 2 یا 3 میل به صورت یکدست پهن می کنیم. برای اینکه خمیر بعد از پخت پف نکند روی آن را با چنگال سوراخ می کنیم.
مرحله پنجم: پخت لایه کراست
در نهایت قالب را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا لایه کراست مون بپزد. همان طور که دمای فرها باهم متفاوت است و حتما روند پخت را بررسی کنید. وقتی که روی لبه های خمیر کمی طلایی شد لایه کراست پخته است.
مرحله ششم: آماده کردن مواد رویه
در این فاصله که کراست داخل فر می پزد مواد رویه را آماده می کنیم. برای این کار تمام رویه به جز مغزیجات را در قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا کم کم گرم شود. وقتی که به صورت ریز شروع به جوشیدن کرد مغزیجات را داخلش می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله هفتم: ریختن مواد روی لایه کراست
بعد از اینکه لایه کراست کامل پخت آن را از فر بیرون می آوریم و مواد رویه آماده شده را به صورت یکدست روی لایه کراست پخش می کنیم و مجدد لایه کراست را داخل فر می گذاریم. این بار دما را روی 180 درجه بگذارید و به مدت 15 دقیقه تایم بدهید تا بپزد.
مرحله هشتم: برش و سرو شیرینی آجیلی
در 3 دقیقه آخر پخت، گریل بالای فر را روشن می کنیم تا روی اسلایس هامون هم رنگ بگیرد. فقط مواظب باشید نسوزد. سپس شیرینی آجیلی آماده شده را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا خنک شود.
بعد از اینکه کمی خنک شد، 3 ساعت آن را داخل یخچال می گذاریم و بعد به آرامی با فویل از قالب خارج کرده و به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار می دهیم. سپس در اندازه های دلخواه برش زده و سرو می کنیم.