طرز تهیه کیک کاکائویی ساده و خوشمزه اسفنجی با طعم بی نظیر
کیک کاکائویی از خوشمزه ترین و معروف ترین کیک های خانگی می باشد و گزینه بسیار مناسبی برای کیک صبحانه و کیک عصرانه می باشد. بعد از پخت می توانید روی کیک را به دلخواه با گاناش شکلاتی و یا خامه فرم گرفته تزیین کنید ولی ساده هم خوشمزه تر است و من خودم ساده دوست دارم. در ادامه با طرز تهیه کیک کاکائویی ساده و خوشمزه با بافت اسفنجی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک کاکائویی | |
---|---|
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 1 لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
ماست | سه چهارم لیوان یا شیر نصف لیوان |
آرد | یک و نیم لیوان |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه کیک کاکائویی
مرحله 1: آماده سازی مواد و فر
برای درست کردن کیک کاکائویی خوشمزه ابتدا همه مواد را از یخچال بیرون می آوریم تا به دمای محیط برسند. آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. فر را هم از الان با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله 2 : هم زدن تخم مرغ ها
برای شروع در یک کاسه نسبتاً بزرگT تخم مرغ ها را به همراه وانیل و شکر با دور تند همزن برقی حسابی هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود.
مرحله 3: اضافه کردن روغن
سپس در یک ظرف دیگر، مقدار گفته شده روغن مایع را با 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو مخلوط می کنیم و بعد به موادمون اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم.
مرحله 4: اضافه کردن ماست
در ادامه ماست را هم اضافه کرده و این بار هم فقط در حد مخلوط شدن هم می زنیم. اگر ماست نداشتید می توانید از نصف لیوان شیر هم استفاده کنید. اما ماست بهتر است چون بافت کیک را نرم تر می کند.
مرحله 5: اضافه کردن مواد خشک
حالا نوبت اضافه کردن مواد خشک است. برای این کار مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را در سه مرحله به موادمون اضافه می کنیم و هر بار با لیسک به آرامی و در یک جهت هم می زنیم تا مایه کیک یکدستی درست شود.
مرحله 6: ریختن مواد داخل قالب
پس از اینکه مایه کیک آماده شد قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتیم با روغن مایع چرب می کنیم و بعد به جای آرد پاشی، کاکائو پاشی می کنیم. سپس قالب را می تکانیم تا کاکائوهای اضافی آن بریزید.
در آخر مایه کیک را داخل قالب می ریزیم و چند باری قالب را محکم به سطح کار می کوبیم تا حباب های اضافی آن خارج شود.مرحله 7: پخت کیک
در نهایت کیک را برای پخت، درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می دهیم تا کیک بپزد. دمای فرها باهم متفاوت است و بعضی فرها با 170 درجه اصلا گرم نمی شوند پس حتما روند پخت کیک را زیر نظر داشته باشید.
مرحله 8: بررسی پخت کیک
برای اطمینان از پخت کیک می توانید سیخ چوبی تمیز را وسط کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد و مواد بهش نچسبید کیک پخته است. در غیر این صورت تایم بیشتری می دهیم تا کیک بپزد.
مرحله 9: برش و سرو کیک
پس از اینکه کیک کامل پخت، آن را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شود. بعد آن را از قالب بیرون می آورده و بعد از تزیین کردن در اندازه های دلخواه برش زده و سرو می کنیم. برای تزیین می توانید از گاناش شکلاتی یا خامه کاکائویی استفاده کنید و یا اینکه ساده سرو کنید.
پخت کیک کاکائویی در فر دست ساز
مرحله 1
در صورتی که به فر دسترسی نداشتید می توانید کیک را در فر دست ساز هم درست کنید. برای این کار یک قابلمه بزرگ انتخاب می کنیم. قابلمه باید به حدی بزرگ باشد که قالب کیک، داخل قابلمه جا شود.
مرحله 2
سپس به رینگ فلزی یا سه پایه یا یه چیزی شبیه کاتر برای کف قابلمه نیاز داریم تا وقتی که قالب را داخل قابلمه می گذاریم کف قالب با کف قابلمه مستقیم در تماس نداشته باشد.
مرحله 3
حالا شعله گاز را روشن می کنیم و شعله پخش کن می گذاریم. بعد قابلمه را به همراه رینگ روی شعله گاز گذاشته و درب آن را به همراه دم کنی می گذاریم تا به مدت 15 دقیقه بماند و همانند فر گازی گرم شود.
مرحله 4
سپس قالب را داخل قابلمه روی رینگ می گذاریم و درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و دیگه حرارت را کم می کنیم تا کیک با حرارت کم به خوبی بپزد.
مرحله 5
بعد از 40 دقیقه، پخت کیک را با سیخ چوبی تمیز تست می کنیم. اگر پخته بود حرارت را خاموش می کنیم و در غیر اینصورت تایم می دهیم تا کیک کامل بپزد.