طرز تهیه کیک سینامون خوشمزه و خانگی با بافت و طعم بی نظیر
کیک سینامون از کیکهای خوشمزه و معروف در دنیا میباشد و به دلیل اینکه اصلی ترین مواد میانی آن دارچین است به این اسم نامگذاری شده است. (سینامون در انگلیسی به معنا دارچینی است) در ادامه با طرز تهیه کیک سینامون خوشمزه و خانگی با بافت و طعم بی نظیر با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک سینامون | |
---|---|
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد | ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم) |
شکر | ۱ پیمانه (۲۲۰ گرم) |
شیر | نصف پیمانه (۱۱۰ گرم) |
روغن | سه چهارم پیمانه (۱۴۰ گرم) |
ماست پرچرب | نصف پیمانه (۱۱۵ گرم) |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
پودر نارگیل | 3 قاشق غذاخوری |
پودر قند | 3 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 1 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 2 تا 3 قاشق چای خوری |
مواد لازم گلیز دارچینی | |
---|---|
شیر | یک چهارم پیمانه (۶۰ گرم) |
خامه | گرم (از نصف کمی بیشتر خامه کاله ۲۰۰ گرمی استفاده کردم) |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه کیک سینامون
مرحله 1: آماده سازی مواد
برای درست کردن کیک سینامون خوشمزه، قبل از هر کاری تمامی مواد را از یخچال خارج میکنیم تا به دمای محیط برسند. همچنین آرد، بکینگ پودر، پودر دارچین، هل و یه پنس نمک را باهم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم.
در آخر فر را هم با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا گرم شود.
مرحله 2: آماده کردن مواد میانی
برای درست کردن مواد میانی کیک، در یک ظرف مناسب پودر نارگیل، پودر قند، پودر کاکائو، پودر دارچین و گردو خرد شده را باهم مخلوط میکنیم تا یکدست شود. بعد آن را کنار میگذاریم و به سراغ درست کردن خود کیک سینامون میرویم.
مرحله 3: هم زدن تخم مرغها
برای درست کردن خود کیک، در یک کاسه نسبتاً بزرگ، تخم مرغها را به همراه وانیل به مدت 2 دقیقه با دور تند همزن برقی هم میزنیم تا حجیم و پفکی شود.
مرحله 4: اضافه کردن شکر
شکر را هم به صورت بارانی طی چندین مرحله اضافه کرده و با دور تند همزن می زنیم. در کل باید به مدت 7 تا 8 دقیقه هم بزنید تا موادمون کرمی رنگ و کشدار شود.
از این مرحله به بعد حتما کار دورگیری ظرف را به صورت مرتب انجام دهید تا بعدا کیک تون بوی زحم تخم مرغ ندهد.
مرحله 5: اضافه کردن ماست و شیر
حالا ماست و شیر را اضافه کرده و با دور کند همزن برقی در حد مخلوط شدن هم می زنیم. 30 ثانیه هم بزنید کافی است.
مرحله 6: اضافه کردن روغن
روغن را هم اضافه کرده و این بار هم با دور کند همزن برقی در حد مخلوط شدن هم می زنیم. 20 تا 30 ثانیه هم بزنید کافی است.
مرحله 7: اضافه کردن مواد خشک
در این مرحله مخلوط مواد خشک الک شده (آرد، بکینگ پودر، پودر دارچین، هل و یه پنس نمک) را طی سه مرحله اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم می زنیم. به اندازه هم بزنید اگر زیادی هم بزنید پف کیک می خوابد.
مرحله 8: ریختن مواد داخل قالب
حالا قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفتیم کاغذ روغنی می اندازیم. نیازی به چرب کردن نیست. بعد نصف مایه کیک آماده شده را درون قالب می ریزیم. سپس مواد میانی را ریخته و با پشت قاشق صاف می کنیم. در آخر باقی مانده مایه کیک را هم می ریزیم. بهتر است باقی مانده مایه کیک را با ملاقه بریزید و بعد با قاشق به آرامی پهن کنید.
مرحله 9: پخت کیک سینامون
در نهایت کیک را برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 تا 45 دقیقه می گذاریم تا بپزد. حتما روند پخت کیک سینامون را زیر نظر داشته باشید چون دمای فرها باهم متفاوت است.
مرحله 10: بررسی پخت کیک
برای اطمینان از پخت کیک سینامون، می توانید خلال دندان تمیز را وسط کیک فرو کنید اگر مواد بهش نچسبید و تمیز بیرون آمد کیک پخت است. بعد از اینکه کیک پخت آن را از فر بیرون می آوریم و پس از کمی خنک شدن از قالب بیرون آورده و بر توری قرار می دهیم تا کامل خنک شود.
مرحله 11: درست کردن گلیز دارچینی
در این فاصله که کیک خنک می شود گلیز دارچینی را درست می کنیم. برای این کار در یک ظرف مناسب شیر، شکر و دارچین را مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و به صورت مرتب هم می زنیم تا شکر حل شود.
مرحله 12: اضافه کردن خامه به گلیز
بعد از اینکه شکر کامل حل شد خامه را اضافه کرده و هم می زنیم تا موادمون یکدست شده و صاف شود. اگر یکدست نشد می توانید از صافی هم عبور دهید.
مرحله 13: تزیین کیک سینامون
وقتی که کیک کامل خنک شد، گلیز دارچینی آماده شده را بر روی کیک ریخته و به مدت 2 ساعت در یخچال می گذاریم تا آماده سرو شود. گلیز دارچینی طعم بی نظیری به این کیک می دهد برای همین حتما درستش کنید.