طرز تهیه خورش بادمجان با مرغ، غوره و لپه برای ۴ نفر
خورش بادمجان با مرغ یا همان مسمای مرغ و بادمجان از دیگر خورشت های خوشمزه و سنتی ایرانی است. این خورشت خوشمزه و لذیذ را بیشتر در شمال کشور درست می کنند. خورش بادمجان که شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد و بسیار هم پرطرفدار است، هم می توانید با گوشت خورشتی درست کنید و هم می توانید با مرغ درست کنید که در هر دو صورت خوشمزه می شود. برخی افراد کنار آن سیب زمینی خلالی هم سرخ می کنند. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش بادمجان با مرغ با وب سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش بادمجان با مرغ - 4 نفر | |
---|---|
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
بادمجان | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | به اندازه دلخواه |
غوره تازه | نصف پیمانه |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاری و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | اختیاری |
مراحل دستور پخت خورش بادمجان با مرغ
مرحله اول
برای درست کردن این خورشت، اول در یک قابلمه پیاز و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود. بعد تکه های مرغ را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند.
مرحله دوم
بعد از سرخ شدن مرغ ها، نمک، زردچوبه، ادویه ها و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و حدود یک یا دو لیوان آب جوش می ریزیم و صبر می کنیم مرغ با حرارت ملایم حدود نیم ساعت بپزد.
مرحله سوم
در این فاصله که مرغ ها پخته می شود، بادمجان ها را پوست می گیریم و از وسط به صورت عمودی به دو یا سه قسمت برش می زنیم. سپس آنها را در یک تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم.
مرحله چهارم
بعد از بادمجان، گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کرده و سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. حتما سعی کنید بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله پنجم
حالا در یک تابه کوچک، رب را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کند. بعد یک لیوان آب جوش می ریزیم و مخلوط که شد، آن را به مرغ اضافه می کنیم و حدود یک ربع صبر می کنیم تا خورشت با رب گوجه بجوشد و جا بیفتد.
مرحله ششم
در انتها بادمجان و گوجه های سرخ شده را به همراه غوره به خورشت اضافه می کنیم و در صورت تمایل چند قاشق هم آبغوره می ریزیم و صبر می کنیم تا خورشت حدود یک ربع با حرارت ملایم بجوشد ولعابدار شود.
مرحله هفتم
خورش آماده شده را در ظرف می کشیم و همراه با برنج و سالاد یا ترشی دلخواه سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این خورشت بادمجان خوشمزه و خانگی با مرغ لذت ببرید.
نکات پخت خورش بادمجان با مرغ
خورش بادمجان با لپه
برای درست کردن خورشت بادمجان و مرغ می توانید مانند خورشت قیمه، به آن لپه هم اضافه کنید. برای این کار حدود یک پیمانه لپه را چند ساعت قبل خیس کنید و جداگانه آن را آب پز کنید و چند دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید.