طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و خوزستانی با گوشت گوسفندی
خورشت بامیه یکی دیگر ازخورشت های خوشمزه و معروف ایرانی هست که متعلق به جنوب کشور هست، اما این خورشت آنقدر خوشمزه و خوش طعم است که در همه مناطق کشور طرفداران زیادی دارد. همانطور که می دانید گیاه بامیه خواص فراوانی برای بدن دارد. از جمله خواص بامیه تقویت سیستم ایمنی بدن، سم زدایی و پاکسازی کبد و جلوگیری از پوکی استخوان است. همچنین بامیه برای سلامت پوست و مو هم موثر است.
پس با این خواص بامیه، درست کردن غذاهایی مثل خورشت بامیه و آبگوشت با بامیه خالی از لطف نیست و شما با درست کردن این غذاها می توانید هم از این خوالص بامیه بهره مند شوید و هم یک غذای بی نظیر و فوق العاده را تجربه کنید. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی به روش خوزستانی و جنوبی با هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورشت بامیه با گوشت | |
---|---|
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
بامیه | ۶۰۰ گرم |
لپه | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
گرد لیمو یا لیمو عمانی | 1 قاشق چای خوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
1. برای درست کردن خورشت بامیه خوزستانی، ابتدا در یک قابلمه، پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن در حد طلایی شدن سرخ می کنیم. بعد سیر ساتوری شده را هم اضافه کرده و تفت می دهیم تا خورشت عطر خوبی داشته باشد.
2. سپس گوشت خرد شده را به پیازداغ اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد. مقداری هم زردچوبه اضافه می کنیم تا خوشرنگ شود. سپس آب اضافه می کنیم تا حدود 2 ساعت با حرارت متوسط بجوشد و گوشت خوب بپزد.
3. در ادامه در یک تابه کوچک 2 قاشق رب را با کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کند. مقداری هم فلفل سیاه و یک تکه چوب دارچین بهش اضافه می کنیم و آن را به خورشت اضافه می کنیم تا خورشت ما خوش رنگ و خوش عطر شود.
4. در اواخر پخت خورشت، بامیه ها را شسته و آبکش می کنیم. بعد داخل تابه ای با مقدار کمی روغن با حرارت متوسط تفت می دهیم تا خامی آنها گرفته شده و کمی نرم شود.
5. در بیست دقیقه آخر، بامیه های تفت داده شده را با مقداری نمک و گرد لیمو به خورشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم خورشت حدود بیست دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و خوب جا بیفتد. در انتها چوب دارچین را از خورشت درمی آوریم و حرارت را خاموش می کنیم.
6. خورشت آماده شده و خوشمزه را می توانید در کنار برنج آبکش یا کته با سالاد دلخواه یا سبزی تازه سرو کنید و لذت ببرید. امیدواریم از خوردن این خورشت بامیه خوشمزه و خانگی و لذت ببرید.
اضافه کردن تمبر هندی
اگر دوست دارید خورشت بامیه شما طعم ترش و ملسی داشته باشد، می توانید مقداری تمبرهندی اضافه کنید که عطر و طعم خوبی به خورشت می دهد.
به جای گرد لیمو می توانید از لیمو عمانی هم استفاده کنید.