طرز تهیه خورش بادمجان ساده و شمالی خوشمزه با گوشت
خورش بادمجان یکی دیگر از خورشت های خوشمزه ایرانی است و این خورشت سنتی و لذیذ که شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد، بسیار پرطرفدار است و بیشتر در شمال کشور آن را طبغ می کنند. خورشت بادمجان را هم می توانید با گوشت درست کنید که ما بیشتر گوشت ماهیچه را پیشنهاد می کنیم و هم می توانید با مرغ درست کنید که در هر دو صورت خوشمزه است. برخی افراد مانند قیمه کنار آن سیب زمینی خلالی هم سرخ می کنند. در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش بادمجان رستورانی و ساده شمالی با هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش بادمجان با گوشت | |
---|---|
بادمجان قلمی | 6 عدد |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به اندازه کافی |
آبلیمو یا آبغوره | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل دستور پخت خورش بادمجان با گوشت
مرحله اول
برای درست کردن این خورشت، ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه روی حرارت خوب تفت می دهیم تا پیازها نرم و شفاف شود.
مرحله دوم
بعد مقداری زردچوبه اضافه کرده و چند دقیقه دیگر پیاز را تفت می دهیم تا پیازها طلایی شود. در ادامه گوشت خورشتی را پس از شستشو و آبکشی به صورت قیمه ای خرد کرده و به پیازداغ اضافه می کنیم.
مرحله سوم
گوشت را فقط کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد، زیرا سرخ کردن زیاد گوشت باعث می شود که سفت و دیرپز شود. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند و در پایان خورش خوش رنگ تری داشته باشیم.
مرحله چهارم
حالا حدود ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا خورشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله پنجم
در این فاصله بادمجان ها را پوست می گیریم و از وسط به صورت عمودی به دو یا سه قسمت تقسیم می کنیم. سپس آنها را در یک تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم. گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کرده و سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. می توانید بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت و نرم شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به خورشت اضافه می کنیم و بادمجان ها را به همراه گوجه فرنگی های سرخ شده به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در انتها در صورت تمایل می توانید مقداری آبلیمو یا آبغوره به خورشت اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی به خورشت بدهد. خورشت آماده شده را با برنج کته یا برنج آبکش و سالاد دلخواه سرو کنید و لذت ببرید.
نکات تهیه خورشت بادمجان
برای تهیه این خورشت می توانید از غوره تازه یا آبلیمو تازه هم استفاده کنید.