طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و تبریزی به روش مجلسی
خورش هویج و گوشت ساده یکی از خورش های خوشمزه و مجلسی معروف تبریز است و به اسم خورش هویج ترکی هم معروف است و شما به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه کنید. این خورش خوشمزه را هم می توانید با گوشت مرغ درست کنید و هم با گوشت گوساله یا گوسفند. در ادامه با طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و تبریزی به روش مجلسی با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم خورش هویج گوشت | |
---|---|
گوشت خورشتی | 500 گرم |
هویج | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آلو خورشتی | 100 گرم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
دارچین | به مقدار دلخواه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت خورش هویج
مرحله اول
برای درست کردن خورش هویج مجلسی، در ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم. بعد آن را با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب روی حرارت کم می گذاریم و تفت می دهیم تا سبک و نرم شود.
مرحله دوم
بعد از تفت دادن پیاز، مقدار کمی زردچوبه می زنیم تا پیازها طلایی شوند. بعد گوشت خورشتی خرد شده را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا حدی که رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم
بعد از تفت دادن گوشت ، مقدار کمی فلفل سیاه و مقداری آب اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت با حرارت کم بجوشد و پخته شود.
مرحله چهارم
بعد از نیم پز شدن گوشت، در یک تابه کوچک 2 قاشق رب را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ رب باز شود و بعد آن را به خورش اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه کار، هویج ها را پوست گرفته و آنها را به شکل خلالی خرد می کنیم. سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و هویج های خلالی شده را با حرارت متوسط سرخ می کنیم.
مرحله ششم
بعد از سرخ شدن هویج، مقداری زعفران دم کرده و لیموترش بهش اضافه می کنیم و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله آلوهای خورشتی را که از یک ساعت قبل با مقداری آب خیس کرده ایم، در یک تابه با مقدار کمی روغن تفت می دهیم و یک ساعت آخر پخت به گوشت اضافه می کنیم تا داخل خورش پخته شود.
مرحله هشتم
بعد از پخته شدن گوشت و آلو، در نیم ساعت آخر پخت، هویج های سرخ شده را هم به خورش اضافه می کنیم تا باهم بجوشند و طعم همه مواد داخل خورش جا بیفتد. می توانید مقداری از هویج را نگه دارید و در انتها کنار خورش بریزید.
مرحله نهم
در 10 دقیقه آخر هم نمک خورش را می ریزیم و در صورت نیاز باز هم آبلیمو اضافه می کنیم. خورش آماده شده را در ظرف می کشیم و با برنج سرو می کنیم.