طرز تهیه قرابیه ساده ، شیرینی خوشمزه و سنتی شهر تبریز
قرابیه از شیرینی های خوشمزه و معروف شهر تبریز می باشد و لقب شاه شیرینی ها را به خود اختصاص داده است. شما می توانید این شیرینی را در انواع ساده، گردویی، بادامی، پسته ای، مارمالادی و ... درست کنید. در ادامه با طرز تهیه قرابیه ، شیرینی خوشمزه و سنتی شهر تبریز با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم قرابیه تبریز | |
---|---|
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
خلال بادام | 150 گرم |
شکر | 200 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بادام، پسته و شکر برای تزیین | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه قرابیه تبریز
مرحله اول
برای درست کردن قرابیه تبریز خوشمزه ابتدا بادام را به صورت ریز خرد می کنیم. برای این کار می توانید بادام ها را درون غذاساز بریزید و یا در یک ظرف با گوشتکوب بکوبید. برای راحتی کار حتی می توانید پودر بادام را به صورت آماده از بیرون خریداری کنید.
مرحله دوم
پس از آماده کردن بادام، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا به مدت 30 دقیقه گرم شود. قبل از روشن کردن فر، سینی را بیرون بیاورید.
مرحله سوم
حالا خمیر قرابیه را آماده می کنیم. برای این کار بادام را در یک ظرف به همراه شکر، وانیل و سفیده تخم مرغ مخلوط می کنیم و بعد با دنده ریز چرخ گوشت، مواد را دو مرتبه چرخ می کنیم.
مرحله چهارم
خمیر بدست آمده را کمی ورز می دهیم. اگر احساس کردید خیلی سفت است می توانید آن را دوباره در غذاساز بریزید و یک سفیده تخم مرغ دیگر به خمیر اضافه کنید تا نرم شود. خمیر نهایی باید تقریبا سفید رنگ باشد.
مرحله پنجم
پس از آماده کردن خمیر، داخل سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و به کمک ماسوره یا قاشق و یا اسکوپ ساز ، خمیر را با فاصله و در اندازه های یکسان روی کاغذ روغنی قرار می دهیم.
مرحله ششم
سپس کمی پسته یا بادام را خرد می کنیم و برای تزیین قرابیه ها، مقداری پسته یا بادام خرد شده و همچنین در صورت تمایل کمی شکر روی شیرینی ها می پاشیم و کمی فشار می دهیم تا به روی خمیر بچسبند.
مرحله هفتم
حالا سینی حاوی شیرینی های قرابیه را برای پخت درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند. حتما روند پخت شیرینی ها را بررسی کنید و مواظب باشید نسوزند. وقتی که کمی اطراف و روی آن ها طلایی شد کافی است.
مرحله هشتم
پس از پخت شیرینی های قرابیه تبریز را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شوند و بعد از کاغذ روغنی جداشون می کنیم. ممکن است بعضی از شیرینی ها به کاغذ روغنی چسبیده باشند برای جدا کردن آن ها مقداری آب به پشت کاغذ روغنی اسپری کنید. از دستمال پارچه ای مرطوب هم به جای اسپری می توانید استفاده کنید.
مرحله نهم
توجه کنید شیرینی قرابیه تبریز خیلی زود در مجاورت هوا خشک می شود. بهتر است آن ها را در ظرفی درب دار نگهداری کنید.