طرز تهیه شیرینی نخودچی خوشمزه و بازاری با پیمانه لیوان
شیرینی نخودچی از شیرینی های خوشمزه و معروف بازاری می باشد و از ترکیب آرد نخودچی با آرد سفید درست می شود و گزینه ای بسیار مناسبی برای شیرینی عید و پذیرایی از مهمان ها می باشد. آرد نخودچی، روغن صاف قنادی و پودر قند را می توانید از لوازم قنادی فروشی ها خریداری کنید. در ادامه با طرز تهیه شیرینی نخودچی خوشمزه و بازاری با پیمانه لیوان به روش قنادی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی نخودچی | |
---|---|
آرد نخودچی | 300 گرم تقریبا 2 لیوان |
آرد سفید | 75 گرم تقریبا نصف لیوان |
پودر قند یا شکر آسیاب شده | 150 گرم تفریبا 1 لیوان |
روغن جامد یا روغن صاف قنادی | 150 گرم – تقریبا نصف لیوان + 2 قاشق غذاخوری |
هل آسیاب شده | نصف قاشق مرباخوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی نخودچی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی نخودچی خوشمزه ابتدا آرد ها و پودر قند را جداگانه الک کرده و کنار می گذاریم. آرد سفید را در یک تابه ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا بوی خامی آرد از بین برود. به اصطلاح بو می دهیم.
مرحله دوم
در یک ظرف پودر قند، روغن و هل را مخلوط کرده و با همزن به مدت 5 دقیقه خوب هم می زنیم تا رنگش تقریبا سفید شده و مثل خامه شود.
مرحله سوم
بعد هم آرد ها را کم کم اضافه کرده و به صورت مرتب مخلوط می کنیم. وقتی که دیدیم خیمرمون دیگه شل نیست کافی است و دیگر آرد نمی ریزیم.
مرحله چهارم
خمیر درست شده را کمی ورز می دهیم. نیازی به ورز دادن زیاد نیست چون این خمیر به روغن می افتد. حالا خمیر آماده شده را داخل کیسه فریزر می گذاریم و به مدت نیم ساعت در یخچال می گذاریم.
مرحله پنجم
بعد از نیم ساعت خمیر را از یخچال بیرون می آوریم و آن را بین دو تا کیسه فریزر با وردنه باز می کنیم و بعد قالب می زنیم. برای اینکه راحت هم از قالب بیرون بیاد ابتدا قالب را به آرد آغشته می کنیم و بعد قالب می زنیم.
مرحله ششم
در این مرحله روی شیرینی های نخودچی آماده شده به مقدار دلخواه پودر پسته می ریزیم و داخل سینی فر با فاصله کنار هم می چینیم. نیازی به چرب کردن سینی هم نیست.
مرحله هفتم
حالا برای پخت شیرینی ها را در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار می دهیم تا بپزد.
مرحله هشتم
بعد از اینکه شیرینی ها پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بدون اینکه از قالب جدا کنیم کنار می گذاریم تا کامل خنک شده و سفت شود. چون بافت این شیرینی ها نرم است و وقتی که داغ است اگر بهش دست بزنید پودر می شود.
مرحله نهم
با ان مقدار مواد گفته شده می توانید تقریبا 90 عدد شیرینی نخودچی خانگی درست کنید. البته تعداد دقیقه بستگی به سایز قالب تون دارد.
نکات تهیه شیرینی نخودچی
نگهداری شیرینی نخودچی
مدت زمان ماندگاری شیرینی نخودچی بسیبار بالا است و شما توی ظرف در بسته و در یک جای خنک (الزاماً یخچال نه) می توانید این شیرینی های خوشمزه را نگهداری کنید.
جایگزین روغن
برای این شیرینی نخودچی بهتر است از روغن جامد یا روغن صاف قنادی استفاده کنید و به هیچ وجه توصیه نمی کنم از کره استفاده کنید. در صورتی که امکان تهیه آن ها نبود می توانید روغن جامد را از روغن نیمه جامد درست کنید.
برای این کار روغن نیمه جامد (همون حلبی ها) را صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید. بدین منظور روغن را روی حرارت ترجیحاً غیر مستقیم مثل بخار کتری آب کنید و بعد کنار بگذارید تا از دما بیفتد.
سپس آن را در یخچال بگذارید تا کامل بسته شود. بعد از سفت شدن از آن بردارید و برای شیرینی استفاده کنید.