طرز تهیه شیرینی زعفرانی ساده و خوشمزه خانگی برای عید
شیرینی زعفرانی از شیرینی های خوشمزه و معروف ایرانی برای عید می باشد و همانند شیرینی نان برنجی بافتی نرم و لطیف دارد. شما می توانید این شیرینی را با طرح های زیبا و مد روز درست کنید و یک پذیرایی بی نظیر از مهمان های خود داشته باشید. در ادامه با طرز تهیه شیرینی زعفرانی ساده و خوشمزه خانگی برای عید نوروز با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیریننی زعفرانی | |
---|---|
آرد قنادی | 150 گرم - 1 پیمانه |
نشاسته ذرت | سه و نیم قاشق غذاخوری |
کره یا مارگارین گیاهی | 100 گرم یا 80 گرم روغن قنادی |
زوغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
پودر قند | نصف پیمانه |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر هل | یک چهارم قاشق چای خوری |
زعفران غلیظ | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی زعفرانی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی زعفرانی ابتدا کره یا روغن قنادی را با پودر قند به مدت 7 دقیقه با دور تند همزن می زنیم تا سبک، روشن و حجیم شود.
مرحله دوم
بین کار روغن مایع را هم اضافه کرده و به همزدن ادامه می دهیم. سپس زرده تخم مرغ، پودر هل و زعفران غلیظ را هم استفاده کنید و دو دقیقه دیگر با دور تند همزن بزنید.
مرحله سوم
در ادامه نشاسته ذرت را هم اضافه کرده و با همزن مخلوط می کنیم. حالا نوبت آرد است. آرد را به تدریج و کم کم اضافه می کنیم و این بار با قاشق یا لیسک مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
توجه کنید بسته به جنس آرد و بزرگ یا کوچک بودن زرده ممکن است یکی دو قاشق کمتر یا ببیشتر آرد مصرف شود. پس حتما آرد را کم کم و با احتیاط اضافه کنید.
مرحله پنجم
در نهایت خمیر بدست آمده کاملا لطیف است و از کاسه جدا می شود و اگر از خمیر گلوله درست کردید کاملا لطیف و بدون ترک می شود. اگر آرد زیاد اضافه کنید خمیر خشک و ترکدار می شود.
مرحله ششم
حالا از خمیر بدست آمده گلوله های کوچکی درست می کنیم و در سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده با فاصله کنار هم می چینیم و با مهر دلخواه طرح می اندازیم. بین کار حتما روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود.
مرحله هفتم
اگر مهر به خمیر می چسبد هر از گاهی آن را در آرد بزنید. پس از آماده کردن شیرینی ها، روی آن ها پودر پسته یا تخم خرفه می پاشیم.
مرحله هشتم
در نهایت شیرینی های زعفرانی را برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند. برای فر برقی یا توستر دما را روی 150 درجه تنظیم کنید.
مرحله نهم
در صورتی که به فر دسترسی نداشتید این شیرینی زعفرانی را می توانید در تابه دو طرفه روی گاز هم درست کنید. برای این کار کف تابه دو لایه کاغذ بیندازید و واشر را حتما در بیاورید.
مرحله دهم
پس از اینکه شیرینی های زعفرانی مون کامل پخت آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن از سینی جدا می کنیم. با این مقدار مواد گفته شده می توانید حدوداً 50 عدد شیرینی زعفرانی درست کنید.