طرز تهیه شیرینی تاتلی خوشمزه با عطر و طعم بی نظیر
شیرینی تاتلی یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ترکیه ای است که شما به راحتی می توانید آن را در کمترین زمان در منزل درست کنید. این شیرینی فوق العاده خوشمزه است و عطر و طعم بی نظیری دارد که برای عید و پذیرایی از مهمان بهترین گزینه است. در ادامه با طرز تهیه شیرینی تاتلی خوشمزه با عطر و طعم بی نظیر با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی تاتلی | |
---|---|
آرد سفید | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 75 گرم |
پودر قند | 1 قاش غذاخوری |
آرد سمولینا | 1 قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | یک دوم قاشق چای خوری |
شیر | 1 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | یک دوم قاشق چای حوری |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
مغز پسته | به مقدار دلخواه |
مغز گردو | به مقدار دلخواه |
مواد لازم شربت | |
---|---|
آب | 1 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیمو ترش | یک دوم قاشق غذاخوری |
مراحل دستور تهیه شیرینی تاتلی
مرحله اول
برای درست کردن این شیرینی، ابتدا شربت آن را آماده می کنیم. برای این کار در یک قابلمه همه مواد شربت را با هم مخلوط می کنیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد حرارت را خاموش کرده و شربت را کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله دوم
سپس برای درست کردن خمیر شیرینی، در یک ظرف تخم مرغ، کره، وانیل، پودر قند و پودر نارگیل را با هم مخلوط می کنیم و با همزن دستی خوب هم می زنیم.
مرحله سوم
بعد آرد سمولینا، آرد و بکنیگ پودر را روی مواد الک می کنیم و با قاشق کامل مخلوط می کنیم تا خمیر یکدست، لطیف و منسجمی به دست بیاید. در این مرحله فر را هم روی ۱۸۰ درجه روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله چهارم
حالا از مواد خمیر به اندازه گردو برمی داریم و آن را روی شانه تازه و تمیز گذاشته و با دست پهن و باز می کنیم. از مواد میانی خرد شده کمی روی خمیر می ریزیم و بعد خمیر را با دست جمع کرده و دو طرف خمیر را به هم می چسبانیم.
مرحله پنجم
به این ترتیب همه شیرینی ها را آماده کرده و با کمی فاصله داخل سینی یا قالب می چینیم. بعد روی همه شیرینی ها زرده تخم مرغ رومال کرده و یک بادام یا گردو روی هر کدام می گذاریم.
مرحله ششم
سینی شیرینی ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر می گذاریم تا وقتی که شیرینی ها پف کند و زیرشان طلایی شود. در انتها چند دقیقه ای هم گریل را روشن می کنیم تا روی شیرینی ها هم طلایی شود.
مرحله هفتم
در انتها شیرینی ها را از فر خارج کرده و بلافاصله شربت خنک را روی تاتلی های داغ می ریزیم. در صورت تمایل نوک تاتلی ها را داخل پودر پسته بغلطانید تا ظاهر شیک و زیبایی داشته باشد.
مرحله هشتم
شیرینی های آماده شده را ۲۴ ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال می گذاریم تا شربت به خورد شیرینی ها برود. بعد آنها را در دیس می چینیم و سرو می کنیم.